H “Σονάτα του Σεληνόφωτος” την Τετάρτη στα Φηρά

Μια παράσταση αφιερωμένη στον Γιάννη Ρίτσο

Με την θεατρική παράσταση Η Σονάτα του Σεληνόφωτος (Venceremos) συνεχίζονται την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν ο Δήμος Θήρας και ο ΔΑΠΠΟΣ.

Η παράσταση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, είναι ένας φόρος τιμής στον σπουδαίο Έλληνα ποιητή Γιάννη Ρίτσο, που συνδυάζει το ομώνυμο αριστουργηματικό ποίημα και με άλλα έργα του όπως η Εαρινή Συμφωνία και η Ρωμιοσύνη, αλλά και με κείμενα του Φεντερίκο Γκ. Λόρκα και του Χαλίλ Γκιμπράν.

Είναι η πρώτη φορά που η Σονάτα ανεβαίνει με μία νέα σε ηλικία ηθοποιό, τη Σοφία Καζαντζιάν στον πρωταγωνιστικό ρόλο, συμβολίζοντας έτσι την ψυχή του ανθρώπου που ξεπερνάει τον χρόνο και καταργεί τα όρια. Η λέξη “Venceremos” του τίτλου της παράστασης ήταν η λέξη με την οποία έκλεινε τις ομιλίες του ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, περνώντας το μήνυμα ότι ο άνθρωπος μπορεί να βγει νικητής και να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο.

Η Σοφία Καζαντζιάν ερμηνεύει, χορεύει, τραγουδάει και ενσαρκώνει την ηρωίδα του ποιήματος υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Μάριου Ιορδάνου, ο οποίος συμμετέχει και ο ίδιος στην παράσταση.

Ώρα έναρξης: 19:30 | Χριστιανική Εστία, Φηρά
Είσοδος ελεύθερη

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη