Ν. Συρμαλένιος και Α. Συρίγος στη Σαντορίνη

Αναγκαιότητα για άμεσες παρεμβάσεις και ψυχραιμία

Φωτογραφία: Κώστας Κωνσταντινίδης

Στη Σαντορίνη βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή (21/4) οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος και Αντώνης Συρίγος.

Οι δύο βουλευτές συμμετείχαν σε πολιτική εκδήλωση, όπου μίλησαν, παρουσία του δημάρχου Θήρας Νίκου Ζώρζου και των υποψηφίων δημάρχων Άγγελου Ρούσσου και Μανόλη Ορφανού, για επίκαιρα κεντρικά πολιτικά ζητήματα, αλλά κυρίως και για τα σοβαρά προβλήματα που προκλήθηκαν λόγω κακοκαιρίας στο λιμάνι του Αθηνιού και στον δρόμο που οδηγεί προς τον Αθηνιό.

Οι βουλευτές επεσήμαναν την αναγκαιότητα για άμεσες παρεμβάσεις και συνέστησαν ψυχραιμία, αφού δεν είναι η ώρα καταλογισμού των ευθυνών, ενώ σημείωσαν την προφανή ευθύνη ενός συγκεκριμένου αναπτυξιακού μοντέλου των περασμένων δεκαετιών. Αναφέρθηκαν επίσης στην απόλυτη στήριξη από τα αρμόδια υπουργεία που εκδηλώθηκε με τις συσκέψεις των τοπικών παραγόντων στο Υπουργείο Νησιωτικής πολιτικής, με τις επιτόπιες επισκέψεις των υπηρεσιακών κλιμακίων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με βάση τις οποίες δρομολογήθηκε η επέκταση της εργολαβίας στο λιμάνι, αλλά και η περαιτέρω λήψη άμεσων και επειγόντων μέτρων για την αποκατάσταση των ζημιών στην οδό πρόσβασης προς τον Αθηνιό.

Τέλος, οι βουλευτές αναφέρθηκαν διεξοδικά στα δρομολογημένα έργα στη Σαντορίνη από το 2015 μέχρι σήμερα, που χρηματοδοτούνται τόσο από εθνικούς όσο και ευρωπαϊκούς πόρους, που συνολικά ανέρχονται σε 22 έργα, προϋπολογισμού περίπου 45 εκατομμυρίων ευρώ. “Συνυπολογίζοντας και την κρατική χρηματοδότηση του νοσοκομείου, όπως επεσήμανε ο διοικητής του Μπάμπης Πανοτόπουλος, τότε τα 45 γίνονται 65 εκατομμύρια, αφού κάθε χρόνο το νοσοκομείο χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό με 5 εκατομμύρια ετησίως” καταλήγει το σχετικό δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη