22.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σύσκεψη για πρακτικά θέματα εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδύναμου

Share

Η προσαρμογή των πληροφοριακών συστημάτων των ακτοπλοϊκών εταιριών στις απαιτήσεις του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου στα νησιά βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22/6, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού κ. Νεκτάριου Σαντορινιού και ενόψει της έναρξης της πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου στις αρχές Ιουλίου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναπτύχθηκε λεπτομερώς η “Διαδικασία Υποβολής Ηλεκτρονικού Αρχείου Εκδοθέντων Εισιτηρίων Επιβατών και Αποδείξεων Μεταφοράς Οχημάτων Συστημάτων Η.Σ.Κ.Θ.Ε.Ε.Α. – Μεταφορικού Ισοδύναμου” αλλά και ο συνολικός σχεδιασμός της πιλοτικής εφαρμογής. Οι εκπρόσωποι των ακτοπλοϊκών εταιρειών εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο μέτρο και συζήτησαν αναλυτικά με τους υπηρεσιακούς παράγοντες τις τεχνικές λεπτομέρειες προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την εφαρμογή του μέτρου.

Ο Υφυπουργός τόνισε τη μεγάλη προσμονή που έχει δημιουργηθεί στους κατοίκους των νησιών για την επιτυχή εφαρμογή ενός αιτήματος πολλών ετών, που θα δημιουργήσει πολλαπλάσια οφέλη για όλους.

Το νομοσχέδιο του ΜΙ έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή και πρόκειται να ψηφιστεί εντός της εβδομάδας, δημιουργώντας έτσι την πρώτη θεσμοθετημένη και ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική που στοχεύει στην εξίσωση του κόστους μεταφοράς νησιωτών, προϊόντων και καυσίμων από και προς τα νησιά.

[adning id="140783"]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη