Σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας για θέματα του Λιμενικού Ταμείου

Ευρεία σύσκεψη για θέματα του Λιμενικού Ταμείου και αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7/3/2016 στο γραφείο του αρμοδίου Υπουργού κυρίου Θοδωρή Δρίτσα.

Στη σύσκεψη από πλευράς Υπουργείου έλαβε μέρος ο αρμόδιος Υπουργός και οι Γενικοί Γραμματείς κύριοι Θεοτοκάς και Λαμπρίδης καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Την Σαντορίνη εκπροσώπησε ο Δήμαρχος κ. Νίκος Ζώρζος, ο Πρόεδρος του ΔΛΤ κ. Ηλίας Πελέκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Λεμβούχων κ. Μάκης Κανακάρης και ο ναυτιλιακός οικονομολόγος κ. Τάσος Κονιδάρης. Παράλληλα παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Ένωσης Εφοπλιστών και Φορέων της Κρουαζιέρας καθώς και στελέχη εταιρειών κρουαζιέρας.

Στη σύσκεψη δόθηκε η ευκαιρία για μια πλήρη ενημέρωση από πλευράς Υπουργείου Ναυτιλίας για το φλέγον θέμα των μεταναστευτικών ροών καθώς και των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για την διαχείριση τους. Συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα των ναυδέτων και παρασχέθηκε η βεβαίωση ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο για την είσπραξη τελών από αυτά. Παράλληλα συζητήθηκε το θέμα του Κώδικα Ασφαλείας Λιμενικών Εγκαταστάσεων (I.S.P.S CODE) και η θεσμοθέτηση του τέλους ασφαλείας με την εφαρμογή του.

Τέλος με τους αρμόδιους φορείς εξετάστηκαν οι λεπτομέρειες για την εύρυθμη λειτουργία του Ηοme-Porting καθώς και ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Λιμενικού Ταμείου.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη