Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Με γρήγορους ρυθμούς έκλεισε σήμερα ο κύκλος των διερευνητικών εντολών για σχηματισμό κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προς τα κόμματα και άνοιξε ο δρόμος για τη διεξαγωγή εκλογών στις 25 Ιουνίου. Νωρίτερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας και αργότερα το απόγευμα ο Νίκος Ανδρουλάκης προσήλθαν στο Προεδρικό Μέγαρο για να παραλάβουν τη δεύτερη και τρίτη αντίστοιχα διερευνητική εντολή, οι οποίες επιστράφηκαν άμεσα ως άγονες.

Ως εκ τούτου, η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο αύριο Τετάρτη 24/5 στις 11:00, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδάφιο γ’ του Συντάγματος.

Την Κυριακή η ορκωμοσία των βουλευτών
Στο μεταξύ, κατά τέσσερις ημέρες επισπεύδεται η σύγκληση της Βουλής, που προήλθε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023. Σύμφωνα με νεότερο Διάταγμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, η Βουλή θα συγκληθεί σε Α’ τακτική Σύνοδο την Κυριακή 28/5 αντί της Πέμπτης 1/6, όπως είχε οριστεί με το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της προηγούμενης Βουλής.

Συγκεκριμένα, στις 18:00 της Κυριακής 28/5 θα διεξαχθεί η ορκωμοσία των βουλευτών, ενώ τη Δευτέρα 29/5 στις 10:30 οι βουλευτές θα εκλέξουν τον Πρόεδρο του σώματος. Ο Πρόεδρος της Βουλής εκλέγεται με ονομαστική ψηφοφορία και με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. Αν κανείς δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους και εκλέγεται αυτός που έλαβε τις περισσότερες ψήφους.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη