Σύσταση ΟΕ και ΕΕ μέσω της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μιας Στάσης (e-ΥΜΣ)

Διαθέσιμη και για τη σύσταση προσωπικών εταιρειών, δηλαδή των Ομορρύθμων και των Ετερορρύθμων Εταιρειών (ΟΕ και ΕΕ), είναι εδώ και λίγες ημέρες η πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μιας Στάσης (e-ΥΜΣ). Σύντομα, η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη και για τις υπόλοιπες νομικές μορφές, για τις ΕΠΕ στα τέλη Φεβρουαρίου και για τις ΑΕ εντός του Μαρτίου.

Η πλατφόρμα της e-ΥΜΣ λειτουργεί από τα τέλη Ιουλίου 2018, με τα δείγματα των πρώτων έξι μηνών να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς μέσω της πλατφόρμας έχουν συσταθεί ήδη 1.665 εταιρείες, εκ των οποίων οι 1.629 είναι ΙΚΕ, οι 20 είναι ΕΕ και οι 16 είναι ΟΕ.

[adning id="140783"]

Η Ηλεκτρονική Υπηρεσία Μιας Στάσης αποτελεί σημαντική πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, που μειώνει σε μεγάλο βαθμό το κόστος και το χρόνο σύστασης μιας εταιρείας. Η σύσταση ολοκληρώνεται ηλεκτρονικά και δεν απαιτείται ούτε φυσική παρουσία σε οποιαδήποτε δημόσια Υπηρεσία, ούτε η προσκόμιση δικαιολογητικών εγγράφων, καθώς συμπληρώνονται μόνο πεδία. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η εταιρεία αποκτά Αριθμό ΓΕΜΗ και ΑΦΜ και αποστέλλονται στους ιδρυτές ψηφιακά υπογεγραμμένα αντίγραφα της εταιρικής σύμβασης και της ανακοίνωσης σύστασης της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι ο χρόνος ρεκόρ που έχει καταγραφεί για σύσταση εταιρείας είναι 8 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες εδώ.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη