15.3 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΕΚΦΝ: Συζήτηση για τον προγραμματισμό αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στη Σαντορίνη

Share

Η εξέταση των δρομολογίων των κρουαζιερόπλοιων που θα προσεγγίζουν το 2022 τη Σαντορίνη βρέθηκε στο επίκεντρο της διαδικτυακής επικοινωνίας που είχαν μέλη της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) με τοπικούς φορείς λιμένος του νησιού. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις ημέρες αυξημένης κίνησης, οπότε υπάρχουν περιπτώσεις ταυτόχρονου κατάπλου κρουαζιερόπλοιων, σε τέτοιο βαθμό ώστε να επιβάλλεται να γίνουν μεταβολές σε ημέρες αφίξεων ή και μόνο σε ώρες απο-επιβίβασης επιβατών-τουριστών, προκειμένου να υπάρχει άνεση στην κίνηση.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΕΚΦΝ, η συζήτηση έγινε σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και καλής συνεργασίας, για τις αναγκαίες μεταβολές σε κρίσιμες ημέρες με πολλές αφίξεις. Τέτοιου είδους συνεργασία επιδιώκεται και πραγματοποιείται τακτικά, όταν επιβάλλεται η λήψη μέτρων για τον σωστό σχεδιασμό της εξυπηρέτησης των πλοίων και των επιβατών τους, με σκοπό την ομαλή κίνηση των επιβατών, από τη στιγμή της αποβίβασης με τα σκάφη των λεμβούχων, κατά τη μετακίνησή τους στα ενδιαφέροντα της ευρύτερης περιοχής και μέχρι να επιστρέψουν στο πλοίο.

“Η τακτική αυτή της επικοινωνίας της ΕΕΚΦΝ με τους τοπικούς φορείς των λιμένων, που αποτελούν προορισμούς κρουαζιέρας και ιδιαίτερα με αυτούς που έχουν την αρμοδιότητα διαχείρισης, πραγματοποιείται και με επισκέψεις κλιμακίων της στην περιφέρεια, εκεί που συμβαίνει να υπάρχει αυξημένη κίνηση στην υποδοχή κρουαζιερόπλοιων και κατ’ επέκταση επιβατών-τουριστών που μεταφέρονται με αυτά. Με τον τρόπο αυτό αποκτάται η εικόνα της όλης δομής και λειτουργίας των λιμένων, γεγονός που συνδράμει στις αναγκαίες ενέργειες και παρεμβάσεις αναβάθμισης της υποδομής τους, από το πρώτο στάδιο των σχεδιασμών”, σημειώνει η ΕΕΚΦΝ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη