Υπ. Υγείας: Τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη στη χρήση μάσκας

Δίνοντας έμφαση στην ορθή και αποτελεσματική χρήση μάσκας κατά της διασποράς του κορονοϊού, το Υπουργείο Υγείας και ο Υπουργός Βασίλης Κικίλιας ανάρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα σχέδιο στο οποίο απεικονίζονται πέντε τρόποι με τους οποίους δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται οι μάσκες.

“Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη όταν χρησιμοποιούμε #μάσκα. Φροντίζουμε να μην τα κάνουμε για να #μένουμε_ασφαλείς” τόνισε ο Υπουργός Υγείας.

Ποια είναι αυτά;

  1. Δεν χρησιμοποιούμε σκισμένες μάσκες
  2. Δεν πιάνουμε τη μάσκα όταν τη φοράμε
  3. Δεν κατεβάζουμε τη μάσκα στο πηγούνι
  4. Δε φοράμε τη μάσκα κάτω από τη μύτη
  5. Δε χρησιμοποιούμε ξανά τις μάσκες μιας χρήσης

Εξηγώντας περαιτέρω το 3ο σημείο, γιατί δεν πρέπει να κατεβάζουμε τη μάσκα στο πηγούνι, ο καθηγητής της πολιτικής της υγείας και Διευθυντής του LSE Health στο London School of Economics and Political Science, Ηλίας Μόσιαλος, σε δική του ανάρτηση αναφέρει:

“Η περιοχή κάτω από το πηγούνι και ο λαιμός μας εκτίθενται και αυτά σε ιούς. Τους ίδιους ιούς από τους οποίους προσπαθούμε να προστατευθούμε φορώντας τη μάσκα προστασίας του προσώπου. Εάν χρειαστεί να κανουμε κάτι, που απαιτεί να αφαιρέσουμε τη μάσκα από τη θέση που πρέπει να τη φοράμε, είναι προτιμότερο να την αφαιρέσουμε πλήρως. Να σκεφτόμαστε πρακτικά για να έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα η χρήση της μάσκας”.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη