17 C
Santorini
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τα δε|κατα κάνουν στάση στο Atlantea eShop 

Share

Επιλεγμένα τεύχη του περιοδικού δε|κατα, που εστιάζει στην ελληνική και παγκόσμια λογοτεχνία, φιλοξενούνται πλέον στο ηλεκτρονικό κατάστημα Atlantea eShop.

δε|κατα κυκλοφορούν από την άνοιξη του 2005, τέσσερις φορές το χρόνο και είναι ένα εξωστρεφές κοσμοπολίτικο περιοδικό τόσο στη σύλληψη όσο και στο περιεχόμενο, προβάλλοντας συνοπτικά πολλές όψεις της σύγχρονης έκφρασης του πολιτισμού, μέσω άρθρων και δοκιμίων για τις τέχνες, την επιστήμη, τα πρόσωπα, τα ταξίδια.

Κατά καιρούς το περιοδικό κάνει αφιερώματα σε σημαντικά θέματα και προβληματισμούς που απασχολούν τον άνθρωπο και την κοινωνία όπως: Απώλεια, Θάλασσα, Ανισότητες, Ευτυχία Είναι, Ο Χρόνος Είναι Χρήμα Είναι Χρέος, Για το Ξένο Σώμα, το Σόι σου αλλά και τόπους όπως τη Σαντορίνη και τη Σύρο.

Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι εκδότες: “Στην Κοινωνία των (δε)κάτων πιστεύουμε στη δύναμη της τέχνης, της λογοτεχνίας, των περιοδικών και του βιβλίου, γιατί  μας συνδέουν με πιθανότητες που μέσα τους κρύβουν πλάνες και αυταπάτες –προϊόντα του νου, της φαντασίας, της ουτοπίας– αλλά και αλήθειες και ψέματα’’.

Και συνεχίζουν: “Δεν είμαστε εδώ για να συμπληρώσουμε κάποιο κενό, ούτε φιλοδοξούμε παρεμβάσεις οπουδήποτε, ούτε να σας μάθουμε να διαβάζετε. Απλώς καταγράφουμε λογοτεχνικές τάσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που καθρεφτίζουν το ανήσυχο πνεύμα της αναζήτησης—μια αναζήτηση που μας ενώνει με τις ζωντανές πηγές της ζωής και της ανθρώπινης ύπαρξης.

Τα λογοτεχνικά περιοδικά, όντας το οξυγόνο της λογοτεχνίας, πλάθουν το μέλλον της καθώς και το μέλλον του βιβλίου, και τα (δε)κατα, λέγοντας όχι στη φτήνια της τηλεόρασης, μας θυμίζουν κάθε τρεις μήνες ότι η λογοτεχνία, το βιβλίο και οι τέχνες είναι ο ύστατος φάρος της ανθρώπινης αξιοπρέπειας”.

Τα δε|κατα είναι διαθέσιμα για αγορά από το Atlantea eShop εδώ και παραδίδονται στη Σαντορίνη δωρεάν.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη