Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια του Σαββατοκύριακου στο SAF

Εμπλουτισμένο με νέα εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους θα είναι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (1-2/12) στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF). Πιο αναλυτικά:

Εργαστήριο κοσμήματος – ΝΕΟ!
Για ενήλικες και παιδιά δημοτικού

Μικροί και μεγάλοι θα συστηθούν με τα διαφορετικά υλικά και τις δυνατότητές τους, θα γνωρίσουν επιδέξιες τεχνικές και θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μόνοι τους χειροποίητα κοσμήματα που θα εκφράζουν τη δική τους προσωπικότητα.

Οι ενήλικες θα μάθουν πώς να κατασκευάζουν κοσμήματα από μέταλλο, σύρμα και άλλα υλικά ενώ τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτί, κορδόνια αλλά και υλικά που θα βρούμε στη φύση όπως βότσαλα ξύλα κα.

Πότε: Σάββατο 1/12, 12:00-14:00 για παιδιά δημοτικού και Κυριακή 2/12, 10:30-12:30 για ενήλικες
Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ για ενήλικες, 5 ευρώ για παιδιά
Συντονίστρια εργαστηρίου: Ελεάνα Καρούμπα

Ελάτε να παίξουμε θέατρο
Εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού

Το θεατρικό παιχνίδι ως μέθοδος μεταφέρει την ουσία της τέχνης στον κόσμο των παιδιών και τους μιλά με τη γλώσσα του θεάτρου στο παιχνίδι τους. Δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να παίζουν και να επικοινωνούν στην ομάδα με βάση τις ανάγκες τους, κινητοποιώντας την έμπνευση των ιδεών τους, τη φαντασία τους, τις αισθήσεις τους. Μέσω της σωματικής έκφρασης, τα παιδιά ανακαλύπτουν τη γλώσσα του σώματος, εκφράζουν συναισθήματα και αναπαριστούν αυτοσχέδιες καταστάσεις.

Τα παιδιά καλούνται να ταξιδέψουν στον κόσμο του θεατρικού παιχνιδιού, έχοντας στις αποσκευές τους χαμόγελο, φαντασία και όνειρα!

Πότε: Σάββατο 1/12 και κάθε Σάββατο 10:30-12:00 για παιδιά 4-8 ετών και στις 12:00-13:30 για παιδιά 8-12 ετών
Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ/μήνα
Συντονίστρια εργαστηρίου: Σιδηροπούλου Νένα

Ζωνταντεύοντας τις ζωγραφιές
Εικαστικό εργαστήρι για παιδιά δημοτικού

Στο επίκεντρο της συνάντησης αυτού του μήνα θα βρεθεί ο Βαν Γκογκ. Οι συμμετέχοντες θα μπουν στο δωμάτιό του και θα κοιτάξουν έξω απ’ το παράθυρο τη θέα. Γι’ αυτή τη θέα κάποτε έγραψε στον αδερφό του: “Μέσα από το παράθυρο με τα σιδερένια κάγκελα μπορώ να διακρίνω ένα τετράγωνο κομμάτι γης με σιτάρι… πάνω από το οποίο, το πρωί, βλέπω τον ήλιο να ανατέλλει σε όλο του το μεγαλείο”. Για μια ακόμα φορά θα δοκιμάσουν να ταξιδέψουν στην αίσθηση, τα χρώματα και το φως αυτή τη φορά της Έναστρης νύχτας.

Πότε: Σάββατο 1/12 16:30-18:00, Κυριακή 2/12 10:30-12:00 ή 12:30-14:00
Kόστος συμμετοχής: 5 ευρώ
Συντονίστριες εργαστηρίου: Ελένη Παλλέ, Καραγιαννίδη Λυδία

Μια ιστορία θα σας πω
Ιστορικές συναντήσεις για εφήβους και ενήλικες

Από την μοναδική Στρογγυλή στην εντυπωσιακή Σαντορίνη, μέσα απ’ αυτές τις ιστορικές συναντήσεις θα γίνει μια προσπάθεια ανάδειξης διαφορετικών όψεων της Σαντορίνης. Στη διαδρομή αυτή θα υπάρχουν πάντα ιστορικές πηγές και με βάση τις συζητήσεις που θα προκύψουν, οι συμμετέχοντες θα ανασκαλίσουν το παρελθόν και θα κοιτάξουν το μέλλον.

Στη συνάντηση αυτής της Κυριακής, η ομάδα θα γνωρίσει τα καστέλια και τους γουλάδες του νησιού. Πού είναι η Ροκα; Γιατί ονομάστηκε το κάστρο της Οίας ως “του Αγίου Νικολάου”;

Πότε: Κυριακή 2/12 12:30-13:00
Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ
Συντονιστής εργαστηρίου: Ιωσήφ Πέρρος

Η συμμετοχή στα εργαστήρια εξασφαλίζεται με έγκαιρη τηλεφωνική επικοινωνία στο τηλέφωνο 2286085141. Καθώς ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

[adning id="140783"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη