Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Σαββατοκύριακου στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας

Πλούσιο και ενδιαφέρον θα είναι και αυτό το Σαββατοκύριακο (30-31/3) το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας, στη Βλυχάδα. Αναλυτικά:

Ελάτε να παίξουμε θέατρο
Εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού

Το θεατρικό παιχνίδι ως μέθοδος μεταφέρει την ουσία της τέχνης στον κόσμο των παιδιών και τους μιλά με τη γλώσσα του θεάτρου στο παιχνίδι τους. Δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να παίζουν και να επικοινωνούν στην ομάδα με βάση τις ανάγκες τους, κινητοποιώντας την έμπνευση των ιδεών τους, τη φαντασία τους, τις αισθήσεις τους. Μέσω της σωματικής έκφρασης, τα παιδιά ανακαλύπτουν τη γλώσσα του σώματος, εκφράζουν συναισθήματα και αναπαριστούν αυτοσχέδιες καταστάσεις.

Τα παιδιά καλούνται να ταξιδέψουν στον κόσμο του θεατρικού παιχνιδιού, έχοντας στις αποσκευές τους χαμόγελο, φαντασία και όνειρα!

Πότε: Κάθε Σάββατο 10:30-12:00 για παιδιά 4-8 ετών και στις 12:00-13:30 για παιδιά 8-12 ετών
Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ/μήνα
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Σιδηροπούλου Νένα

Η μουσική δεν έχει φραγμούς και είναι μια γλώσσα που όλοι μπορούμε να μιλήσουμε
Μουσικοκινητικό εργαστήρι για παιδιά ειδικής αγωγής

Για μία ακόμη χρονιά το μουσικοκινητικό αυτό εργαστήρι δίνει την ευκαιρία σε παιδιά ειδικής αγωγής να προσπαθήσουν μέσω του παιχνιδιού να ανακαλύψουν τις ιδιότητες της μουσικής και να οδηγηθούν σε μονοπάτια που φέρνουν ως αποτέλεσμα την έκφραση και την επικοινωνία. Η ενεργητική συμμετοχή, η επιλογή των μουσικών οργάνων, ο συντονισμός μεταξύ των μελών της ομάδας θα αναδείξουν ανεξερεύνητες συναισθηματικές καταστάσεις και ποικιλόμορφους τρόπους επικοινωνίας. Τέλος, η χαρά του “παίζω μουσική” αναδύεται, εκτονώνει και ανακουφίζει τον ψυχικό και σωματικό μας κόσμο.

Πότε: Σάββατο 30/1 στις 11:30-12:30
Είσοδος ελεύθερη
Υπεύθυνος εργαστηρίου: Μιχάλης Τόμπλερ

[adning id="140783"]

Παίζω μουσική
Μουσικοκινητικό εργαστήρι για γονείς με τα παιδιά τους

Αυτό το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς με τα παιδιά τους από 4 έως 8 ετών, έτσι ώστε από κοινού να χαρούν τη μουσική, να μοιραστούν συναισθήματα και να συνομιλήσουν.

Η πρώτη προσέγγιση των παιδιών με τη μουσική κινείται γύρω από το παιχνίδι, το μουσικό παιχνίδι και μέσα από αυτό αναδύεται η μουσικότητα των παιδιών, η χαρά της συνεργασίας και η δημιουργική σκέψη. Εφόδια σε αυτή τη διαδρομή είναι η κίνηση, ο λόγος, τα μουσικά όργανα.

Πότε: Σάββατο 30/3 στις 16:30-18:00
Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ για το παιδί, 3 ευρώ για τον γονέα
Υπεύθυνος εργαστηρίου: Μιχάλης Τόμπλερ

Οι μικροί μουσικοί
Μουσικοκινητικό εργαστήρι για παιδιά δημοτικού

Το εργαστήρι “Οι Μικροί Μουσικοί” συνεχίζεται και φέτος μετά τις υπέροχες στιγμές που μας χάρισε η περσινή χρονιά. Παίζω μουσική σημαίνει εξερευνώ, ανακαλύπτω, ακούω, μοιράζομαι, συγκεντρώνομαι, συντονίζω και συντονίζομαι, εκφράζω και εκφράζομαι, σέβομαι και προτείνω, χαίρομαι και τραγουδάω τη λύπη μου, μιλώ μια γλώσσα που όλοι μπορούν να καταλάβουν αλλά που ταυτόχρονα είναι και μυστική.

Πότε: Κυριακή 31/1 στις 10:30-12:00
Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ
Υπεύθυνος εργαστηρίου: Μιχάλης Τόμπλερ

Η συμμετοχή στα εργαστήρια εξασφαλίζεται με την έγκαιρη τηλεφωνική επικοινωνία στο τηλέφωνο 2286085141.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη