16.2 C
Santorini
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Τ. Θεοδωρικάκος: Τα έργα του “Φιλόδημος” θα υλοποιηθούν μέχρι το τελευταίο ευρώ

Share

Τη διαβεβαίωση ότι όλα τα έργα που είχαν προγραμματισθεί με το πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι” θα υλοποιηθούν μέχρι το τελευταίο ευρώ, είτε μέσα από το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Αυτοδιοίκηση που θα αρχίσει να υλοποιείται από το υπουργείο Εσωτερικών στις αρχές του 2020, είτε μέσω των ΠΕΠ και των Τομεακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, όπου αυτό είναι δυνατόν, έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος προς τους δημάρχους που μετέχουν στο Δίκτυο “Βιώσιμη Πόλη”, κατά τη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στη Γλυφάδα.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος σύντομα θα ολοκληρώσει τις συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη σύναψη νέας δανειακής σύμβασης που θα δίνει τη δυνατότητα χρηματοδότησης έργων ύψους 500 εκατ. ευρώ το χρόνο, για την επόμενη τετραετία.

Επισήμανε δε ότι είναι αναγκαία η οργάνωση των δήμων και των τεχνικών υπηρεσιών τους για να υπάρχει η δυνατότητα απορρόφησης των αναγκαίων πόρων και για το λόγο αυτό, όπως είπε, έχουν μεγάλη αξία πρωτοβουλίες όπως αυτή του Δικτύου “Βιώσιμη Πόλη”, το οποίο αποτελεί ένα εργαλείο για την υλοποίηση μελετών και σχεδιασμών για έργα ανάπτυξης στους δήμους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη