“Τα ηφαίστεια της Σαντορίνης και ο ρόλος του ΙΜΠΗΣ” σε διαδικτυακή εκπομπή τη Δευτέρα 15/1

Αφιερωμένη στα ηφαίστεια της Σαντορίνης και στον σημαντικό ρόλο που παίζει τα τελευταία 30 χρόνια το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης (ΙΜΠΗΣ) θα είναι η διαδικτυακή εκπομπή “Άνθρωπος και Φύση” της Δευτέρας 15/1/24, μέσα από τη Web tv “Ανιχνεύσεις”.

Για το θέμα της εκπομπής θα συνομιλήσουν οι:

– Νίκος Ζώρζος, Δήμαρχος Θήρας, Αντιπρόεδρος ΔΣ ΙΜΠΗΣ
– Γιώργος Βουγιουκαλάκης, Δρ Γεωλόγος-Ηφαιστειολόγος ΕΑΓΜΕ, Πρόεδρος ΔΣ ΙΜΠΗΣ
– Κώστας Παπαζάχος, Καθηγητής Γεωφυσικής-Σεισμολογίας ΑΠΘ, Γραμματέας ΔΣ ΙΜΠΗΣ

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρώην πρόεδρος του ΙΜΠΗΣ, Ομότιμος Καθηγητής Μιχάλης Φυτίκας.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Σπύρος Β. Παυλίδης, Ομότιμος Καθηγητής Γεωλογίας Α.Π.Θ., Μέλος ΔΣ ΙΜΠΗΣ και Πρόεδρος ΔΣ Αριστοτελείου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει και την επιμέλεια της εκπομπής.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Λίγα λόγια για το ΙΜΠΗΣ
Τα σημερινά ενεργά ηφαιστειακά κέντρα του εμβληματικού ηφαιστειακού νησιού της Σαντορίνης εντοπίζονται τόσο μέσα στην εντυπωσιακή καλδέρα της, Παλιά και Νέα Καμένη, όσο και εκτός στο υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κουλούμπο. Το ΙΜΠΗΣ είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός Ελλήνων επιστημόνων και ανθρώπων του νησιού, κυρίως της τοπικής αυτοδιοίκησης, με τη διαρκή υποστήριξη της οποίας, από την ίδρυσή του πριν 30 χρόνια, παρακολουθεί και μελετά τη δραστηριότητα του ηφαιστείου: τη σεισμική δραστηριότητα με ένα τοπικό δίκτυο σεισμογράφων, την ατμιδική με τις εκλύσεις αερίων (κυρίως υδρατμοί και ποσοστά διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και ίχνη μονοξειδίου του άνθρακα και υδρόθειου), τη στάθμη της θάλασσας με παλιρροιογράφους, τη διακύμανση της θερμοκρασίας (μέγιστη επιφανειακή 95οC), την εδαφική παραμόρφωση (ανυψώσεις-καταβυθίσεις) με τοπικό δίκτυο γεωδαιτικών σταθμών (GPS) και δορυφορικής γεωλογικής τηλεπισκόπησης. Το ΙΜΠΗΣ ενημερώνει την τοπική κοινωνία και την Πολιτεία, επεξεργάζεται σχέδια έκτακτης ανάγκης και προστασίας του πληθυσμού.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκπομπή, τη Δευτέρα 15/1 στις 21:00, μέσω YouTube στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=JDFVN4n1Oyo

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη