ΕΟΔΥ: Τα νεότερα για την εξέλιξη του Covid-19 στην Ελλάδα

Είκοσι τέσσερα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 ανακοίνωσε με τη σημερινή επιδημιολογική έκθεση παρακολούθησης ο ΕΟΔΥ, με τα 4 από αυτά να έχουν εντοπιστεί κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας και άλλα 3 εισαγόμενα να έχουν προσέλθει αυτοβούλως για έλεγχο. Επιπλέον, 6 κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, 4 στην Καστοριά, 3 στην Θεσσαλονίκη, 2 στην Αττική και από 1 στη Ροδόπη και στην Ημαθία (Δήμο Αλεξάνδρειας).

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχει φτάσει πλέον τα 3.826 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων το 54,5% αφορά άνδρες. Από αυτά, τα 1.007 (26,3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ τα 2.002 (52,3%) είναι
σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δώδεκα ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, σε ποσοστό 75% άνδρες.

Το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε νέο θύμα του κορονοϊού, με τον συνολικό αριθμό των θανόντων από την αρχή της επιδημίας να παραμένει στους 193, με μέσο όρο ηλικίας τα 76 έτη.

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο
των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 382.452 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 5.993 (1.6%) ήταν θετικά (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε). Από τα παραπάνω, τα 41.550 (10.9%) αφορούν δειγματοληψίες σε εισερχόμενες αεροπορικές πτήσεις από τις 12 Ιουνίου και έπειτα, εκ των οποίων προέκυψαν 85 θετικά δείγματα (ποσοστό 0,2%).


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη