Σταθάκης: Τα νησιά αποτελούν προτεραιότητα για την ηλεκτροκίνηση

“Ο εξηλεκτρισμός των μεταφορών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των στόχων για εξοικονόμηση ενέργειας”, επανέλαβε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, από το βήμα του 2ου συνεδρίου για την εναλλακτική μετακίνηση (Ecomobility 2019), που πραγματοποιήθηκε στις 22/1/19 στην Αίγλη Ζαππείου, στην Αθήνα.

Στον χαιρετισμό του, με τον οποίο άνοιξαν οι εργασίες του συνεδρίου, ο κ. Σταθάκης έκανε ιδιαίτερη μνεία στο θέμα της ηλεκτροκίνησης στα νησιά τα οποία όπως είπε έχουν ιδιαίτερη θέση στη μετάβαση στο ecomobility, βάσει και του εθνικού σχεδιασμού. Όπως ανέφερε, επιτρέπεται πιο εύκολα σήμερα στα νησιά η εισαγωγή των ηλεκτρικών μέσων μεταφοράς και των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ ταυτόχρονα για τα μη διασυνδεδεμένα νησιά προβλέπεται αθρόα εισαγωγή ΑΠΕ και ηλεκτροκίνησης. Ο Υπουργός ανήγγειλε ότι θα προκηρυχθεί σύντομα η ένταξη των έξι πρώτων νήσων, βάσει από κοινού πρωτοβουλίας με νησιωτικές χώρες της ΕΕ και την Κομισιόν.

[adning id="140783"]

“Τα νησιά αποτελούν προτεραιότητα και έχουν πυκνώσει οι επαφές με όλες τις εταιρείες που έχουν την τεχνολογία και μπορούν να συνεισφέρουν” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης, αναφερόμενος και στις πρόσφατες επαφές με την Tesla.

Κλείνοντας ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είπε ότι το μεγάλο στοίχημα είναι μπροστά. “Η απάντηση στις προκλήσεις αυτές είναι η επιτάχυνση της θεσμοθέτησης του πλαισίου με οποίο θα μετακινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση, η αποσαφήνιση του πλαισίου κινήτρων, τα οποία εντείνονται, και η μεγάλη έμφαση στη μετάβαση πρωτίστως των νησιών. Απόλυτα εφικτοί και ρεαλιστικοί στόχοι, που θα δώσουν μια τεράστια ώθηση στην ιδέα της ηλεκτροκίνησης συνολικά”.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη