Covid-19: Τα στοιχεία της σημερινής έκθεσης από τον ΕΟΔΥ

Δέκα νέα κρούσματα του νέου κορονοιού στη χώρα ανακοινώθηκαν σήμερα (21/6) με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της νόσου Covid-19 που δημοσίευσε ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.266, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες. Τα 720 κρούσματα (22%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1.826 (55.9%) είναι σχετιζόμενα με άλλο γνωστό κρούσμα. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 48 έτη (εύρος 0-102 ετών).

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερα από τα νέα κρούσματα είναι εισαγόμενα, τρία κρούσματα εντοπίζονται στη Ροδόπη, ένα στην Ξάνθη και συγκεκριμένα στον Δήμο Μύκης και δύο στη Θεσπρωτία.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι εννέα (δύο γυναίκες και επτά άνδρες) και έχουν διάμεση ηλικία τα 75 έτη. Όλοι έχουν υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει μέχρι τώρα 117 ασθενείς.

Το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε νέος θάνατος, επομένως ο συνολικός αριθμός θανάτων με Covid-19 στη χώρα παραμένει 190. Οι 60 (31.6%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 283.146 κλινικά δείγματα.

Νεότερη ενημέρωση 21/6 – ώρα 23:00

Επτά κρούσματα στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας – Δε θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία

Όπως ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου απόψε, στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας εντοπίζονται επτά κρούσματα (δύο συμπεριλαμβάνονται στην σημερινή έκδοση του ΕΟΔΥ). Από τον έλεγχο δειγμάτων που έγινε από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διαπιστώθηκαν θετικά κρούσματα σε δύο αδελφές 52 και 59 χρόνων από την Παραμυθιά και άλλα πέντε θετικά κρούσματα ατόμων που ανήκουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των δύο γυναικών.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να επισκεφθεί αύριο (22/6) την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, ενώ θα συνεχιστεί και η ιχνηλάτηση των επαφών. Επίσης, μετά από συνεννόηση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου και του Δήμου Σουλίου, αύριο δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Παραμυθιά.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη