Τα σχολεία της Σαντορίνης “απλώνουν ευτυχία” για την ενίσχυση της Φλόγας

Τελευταία ενημέρωση 20/4 – ώρα 10:10

Το “Απλώνω ευτυχία” είναι μια δράση για καλό σκοπό που ξεκίνησε από την Κύπρο και τους τελευταίους μήνες έχει επεκταθεί στην Ελλάδα, για την ενίσχυση του συλλόγου Φλόγα. Στη δράση παίρνουν μέρος σχολεία/δομές/σύλλογοι της χώρας, με σκοπό να καλλιεργήσουν με βιωματικό τρόπο στα παιδιά την αξία της προσφοράς και του ακτιβισμού όπως και να προάγουν τον δείκτη ευτυχίας τους.

Μέσα από διάφορα ερεθίσματα στην τάξη, τα παιδιά συζητούν με τους δασκάλους τους και προβληματίζονται για θέματα ευτυχίας, ενώ στη συνέχεια αποτυπώνουν την ευτυχία σε ένα άσπρο φανελάκι. Στο τέλος απλώνεται η “μπουγάδα” με τα πιο ευτυχισμένα φανελάκια, η “μπουγάδα της ευτυχίας”.

Συντονιστής της δράσης στην Ελλάδα είναι ο εκπαιδευτικός Μάριος Μάζαρης, ο οποίος το απόγευμα του Σαββάτου 20/4 στις 19:30 είναι καλεσμένος ομιλητής σε εκδήλωση στη Μεσαριά.

Λίγο νωρίτερα, στις 18:30 νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του νησιού θα “απλώσουν ευτυχία”. Ο χώρος του Γυμνασίου Μεσαριάς αναμένεται να φιλοξενήσει “μπουγάδα” με περισσότερα από 300 φανελάκια ευτυχίας, που θα στέλνουν μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας. Εκεί θα είναι και ο κουμπαράς της “Φλόγας“!

Ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Φλόγα” ιδρύθηκε το 1982 και έκτοτε φωτίζει και ζεσταίνει τα παιδιά με καρκίνο όλης της χώρας. Ο σύλλογος συμπαραστέκεται στις οικογένειες και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

Εκτός της κεντρικής δράσης το απόγευμα του Σαββάτου στη Μεσαριά, “μπουγάδα ευτυχίας” θα απλωθεί επίσης το πρωί του Σαββάτου στις 10:00, στο Ακρωτήρι, στον αύλειο χώρο του Αγίου Επιφανίου, αλλά και το πρωί της Κυριακής στις 10:00 στο προαύλιο του νηπιαγωγείου Μεσαριάς, παράλληλα με ανθοέκθεση και πασχαλινά εργαστήρια. Ο κουμπαράς της Φλόγας θα είναι και εκεί!

Νεότερη ενημέρωση: Λόγω καιρού, η δράση του Σαββάτου στο Ακρωτήρι μεταφέρεται για την Κυριακή στις 12:00.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη