Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/Andreu Dalmau

Στη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για τη νόσο Covid-19 περιλαμβάνονται 124 νέα κρούσματα και περίπου το ένα τρίτο αυτών συνδέεται με προσδιορισμένες εστίες προηγούμενων ημερών.

Πιο συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν:
– 15 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
– 9 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
– 22 κρούσματα στην Αττική,
– 22 στη Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων 4 αφορούν ενδονοσοκομειακή συρροή στην ουρολογική κλινική του Γ.Ν.Θ. Γεννηματάς, 2 συνδέονται με το κρούσμα στην Α’ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης, 1 συνδέεται με το γάμο στους Αμπελοκήπους και άλλα 6 αναφέρουν ενδοοικογενειακή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα,
– 1 κρούσμα στην Αρκαδία,
– 1 κρούσμα στη Δράμα,
– 2 κρούσματα στη Ρόδο, συνδεόμενα με τον γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης,
– 18 κρούσματα στον Έβρο, όλα συνδεόμενα με το γάμο της Αλεξανδρούπολης,
– 2 κρούσματα στην Ημαθία,
– 8 κρούσματα στην Καβάλα, συνδεόμενα με το cluster σε κρεατοβιομηχανία,
– 8 κρούσματα στη Λάρισα, από τα οποία τα 6 αφορούν σε γιατρούς από τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, οι οποίοι έκαναν διακοπές στη Χαλκιδική και 1 είναι στενή επαφή τους.
– 6 κρούσματα στη Μαγνησία, από τα οποία τα 4 συνδέονται με το cluster του στρατοπέδου του Στεφανοβίκειου στον Βόλο και το 1 συνδέεται με το γάμο στην Αλεξανδρούπολη,
– 1 κρούσμα στην Πιερία,
– 1 κρούσμαστην Καστοριά,
– 1 κρούσμαστην Κέρκυρα,
– 2 κρούσματα στην Κοζάνη,
– 1 κρούσμα στις Κυκλάδες,
– 1 κρούσμα στην Πέλλα,
– 2 κρούσματα στη Χαλκιδική,
– 1 κρούσμα στα Χανιά.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.973, με το 54.6% να αφορά άνδρες. Τα 1.349 (27,1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 2.479 (49,8%) σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 13 ασθενείς (3 γυναίκες και 10 άνδρες) που έχουν διάμεση ηλικία τα 70 έτη. To 69,2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Επίσης, 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο, τον 210ο συνολικά στη χώρα. Οι 67 (31,9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 609.583 κλινικά δείγματα.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here