ΣΩΤΛΕΣ: Τα θέματα που τέθηκαν στη Γενική Συνέλευση

Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε την Παρασκευή 29 Μαρτίου το Σωματείο Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Σαντορίνης, με τη συμμετοχή του συνόλου σχεδόν των μελών του.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, συζητήθηκαν τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, καθώς και οι λύσεις που ήδη δρομολογήθηκαν σε δύο από αυτά. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το Τμήμα Μεταφορών του Επαρχείου Θήρας και το ανάλογο τμήμα της Περιφέρειας της Σύρου, έχει δρομολογηθεί να δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα σχετικά με την ανανέωση των ταχογράφων των λεωφορείων, ώστε να μπορεί να γίνεται στη Σαντορίνη, χωρίς την χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία των μετακινήσεων.

Επίσης σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας έχουν ήδη ξεκινήσει να δρομολογούνται οι προτάσεις που εισηγήθηκε το Σωματείο σχετικά με τους χώρους στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων, με σκοπό να βελτιωθούν τόσο οι παρεχόμενες υπηρεσίες όσο και να οργανωθεί και διευκολυνθεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο νησί. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η στάθμευση και η απο-επιβίβαση των επιβατών των λεωφορείων να γίνεται στο χωμάτινο τμήμα του πάρκινγκ απέναντι από το Γενικό Λύκειο των Φηρών, με την είσοδο και έξοδο των λεωφορείων να γίνονται από διαφορετικές οδούς, ώστε να να αποφεύγονται τα προβλήματα και να διευκολύνεται η πρόσβαση στους δρόμους ανάλογα με την κατεύθυνση του δρομολογίου, ώστε να μη γίνονται άσκοπες διαδρομές που επιβαρύνουν την πόλη.

Σε ό,τι αφορά στους χώρους στάθμευσης, όπως αναφέρθηκε στη Γενική Συνέλευση, έχει ξεκινήσει η ασφαλτόστρωση του πάρκινγκ της Οίας, ύστερα από πρωτοβουλία και προσπάθειες του Σωματείου, με σκοπό τόσο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, όσο και την καλύτερη οργάνωση της κυκλοφορίας. Πάγιο αίτημα είναι η δημιουργία κι άλλων επαρκών χώρων για τις ανάγκες του νησιού, ενώ κρίνεται ως θετικό το γεγονός ότι σε Δημοτικά Διαμερίσματα προσδιορίστηκαν και σηματοδοτήθηκαν, ύστερα από αίτημά του Σωματείου, για πρώτη φορά χώροι στάθμευσης των λεωφορείων, αφήνοντας αισιόδοξα μηνύματα πως φέτος θα περιοριστεί η αταξία των προηγούμενων ετών.

Έγινε επίσης γνωστό πως το Σωματείο συμμετέχει στη Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού-ΓΕΟΠΟΕΤ, με σκοπό την ακόμη καλύτερη υποστήριξη των δικαιωμάτων και αιτημάτων του.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη