Τα θέματα της Σαντορίνης επί τάπητος στη συνάντηση Γ. Χατζημάρκου-Α.Σιγάλα-Χ.Δαρζέντα

Για όλα τα ανοιχτά θέματα της Σαντορίνης συζήτησαν ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας και ο επίσης νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος Θήρας Χαράλαμπος Δαρζέντας, κατά τη διάρκεια συναντήσεων εργασίας που είχαν χθες και σήμερα (31/7-1/8) στο γραφείο του περιφερειάρχη στη Ρόδο.

Κατά τη διάρκεια των διήμερων συναντήσεων έγινε διεξοδική εξέταση όλων των ανοιχτών ζητημάτων της Σαντορίνης και ανταλλαγή απόψεων, ενώ τέθηκαν προτεραιότητες των στόχων που από κοινού θα υπηρετήσουν ο Δήμος και η Περιφέρεια, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η παραγωγή έργου.

Από πλευράς του κου Σιγάλα έγινε ενημέρωση του περιφερειάρχη για το σχέδιο της νέας δημοτικής αρχής, προκειμένου να αρχίσει έγκαιρα η αναζήτηση των αναγκαίων πόρων για την υλοποίηση των έργων που πρέπει να γίνουν στο νησί.

Η συνεργασία εντάσσεται στον κύκλο των ανάλογων συναντήσεων του Περιφερειάρχη με τους νέους δημάρχους που αναδείχτηκαν από τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και έχουν σκοπό τη μέγιστη και καλύτερη προετοιμασία των δύο φορέων μέχρι να ξεκινήσει η νέα αυτοδιοικητική περίοδος από 1η Σεπτεμβρίου.

“Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στη σημασία της συναντίληψης όσον αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων. Προεξοφλώντας μια πολύ παραγωγική δημοτική περίοδο για τον Δήμο Θήρας, επισήμαναν τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει ο παράγων της καλής συνεργασίας στην παραγωγή έργου προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, παράγοντα στον οποίο η περιφερειακή αρχή επένδυσε τα μέγιστα κατά την πρώτη θητεία της, επιτυγχάνοντας τον υψηλότερο, πανελλαδικά, βαθμό συνεργασίας μεταξύ των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης” καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη