Τα χορευτικά του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακρωτηρίου στο 3ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ Μυκόνου

Ο Πολιτιστικός Παραδοσιακός Χορευτικός Σύλλογος Μυκόνου “Οι Ανεμόμυλοι” διοργανώνει Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και μουσικής την Κυριακή 20 και τη Δευτέρα 21 Μαΐου, ώρα 19:00, στον Γιαλό στη Χώρα Μυκόνου.

Σε ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι από τη Μακεδονία έως την Κάτω Ιταλία, το φεστιβάλ θα ξεκινήσει το βράδυ της Κυριακής 20/5 με εκλεκτές καλεσμένες χορευτικές ομάδες που θα αναδείξουν τον τεράστιο πλούτο της ελληνικής παράδοσης.

Την παράσταση θα ανοίξουν οι Ανεμόμυλοι με χορούς από τη Μακεδονία, με τη συνοδεία ηχηρών χάλκινων ακουσμάτων, ενώ θα ακολουθήσουν νησιώτικοι χοροί.

Η 12μελής χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακρωτηρίου θα δώσει το “παρών” με χορούς από τη Σαντορίνη, με τη μουσική συνοδεία των “Φαρισαίων”, Κυριάκου και Αντώνη Πρέκα. 

Οι “Θυμαιτάδαι” από το Κερατσίνι θα χορέψουν χορούς από την Πάρο και τη Σίφνο, ενώ το “Άρωμα Παράδοσης” από τη Σύρο θα παρουσιάσει χορούς από την Ικαρία, την Κάλυμνο, τη Νάξο, τη Θάσο και τη Σύρο.

Θα συνεχίσει ο ΧΟΡ.Ο.Σ. από τη Σάμο με τοπικούς χορούς, η “Μυκονιάτικη Βεγγέρα” με χορούς από τη Μικρά Ασία και οι μικροί Ανεμόμυλοι με χορούς από τη Μακεδονία.

Τη Δευτέρα 21/5 οι Tarantesys με επικεφαλής τον διάσημο ταμπουρελίστα Gianfranco Narracci θα επιδιώξουν με τους Ανεμόμυλους μια πολιτιστική σύζευξη με τις ελληνόφωνες περιοχές της Κάτω Ιταλίας. Παράλληλα θα παρουσιαστούν και χοροί της Νότιας Ιταλίας.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη