22.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα ζητήματα του Ν. Αιγαίου που έθεσε στον Πρωθυπουργό ο Περιφερειάρχης

Share

Στην πρώτη σύσκεψη του Συμβουλίου των Περιφερειαρχών, που πραγματοποιήθηκε χθες (4/9/19) στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαιού Γιώργος Χατζημάρκος. Τα βασικά γενικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν αυτά που αφορούν στην περιφερειακή ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή, ενώ οι  Περιφερειάρχες παρουσίασαν αναλυτικά τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, ιεραρχώντας παράλληλα τις άμεσες προτεραιότητές τους σε κάθε περιοχή.

Τα ειδικότερα ζητήματα του Νοτίου Αιγαίου που έθεσε ο κος Χατζημάρκος ήταν δύο:

– Να πάψει το Νότιο Αιγαίο να είναι η τελευταία μεταξύ των 13 Περιφερειών σε προϋπολογισμό και να αποκατασταθούν οι αδικίες όσον αφορά τις χρηματοδοτήσεις.

Να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Περιφερειάρχης, “είναι κρίμα σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, να υπάρχουν έργα με έτοιμες μελέτες και εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις και να μην μπορούν να προχωρήσουν λόγω της τραγικής υποστελέχωσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, πρόβλημα το οποίο διογκώνεται ακόμη περισσότερο λόγω του νησιωτικού χαρακτήρα της Περιφέρειας, όπου οι μετακινήσεις των μηχανικών είναι εξαιρετικά χρονοβόρες”. 

Ο κος Μητσοτάκης, από την πλευρά του, ανέφερε πως στο πλαίσιο των τακτικών επαφών που θα υπάρχει εφεξής, η ουσιαστική συνεργασία με στόχο την επίβλεψη, τον σχεδιασμό δράσεων και τελικά την υλοποίησή τους θα είναι πρώτη προτεραιότητα και των δύο πλευρών.

Η θεσμοθέτηση του Συμβουλίου Περιφερειαρχών, αποτελούσε προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού, προκειμένου να υπάρχει η καλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ της κεντρικής διοίκησης και των περιφερειών.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη