Ταξίαρχος Σφακιανάκης: Δεν υπάρχει ανωνυμία στο διαδίκτυο

Με βασικό ομιλητή τον Ταξίαρχο κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκη, Υποδιευθυντή της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, η ενημερωτική ημερίδα με θέμα “Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο – Cyberbullying

Επρόκειτο για μια εξαιρετικά καλοφτιαγμένη παρουσίαση, απλή και κατανοητή, που κράτησε καθηλωμένο το ακροατήριο στο Μπελλώνειο.

Στην εισαγωγική του ομιλία ο Ταξίαρχος κ. Σφακιανάκης έκανε ειδική αναφορά στα ανώνυμα blogs που υπάρχουν σε ολόκληρη τη χώρα και επιδίδονται στην συκοφαντική δυσφήμιση και πολλές φορές εκβιασμό, δημάρχων, ιερωμένων, τοπικών παραγόντων κλπ τονίζοντας ότι “δεν υπάρχει ανωνυμία στο διαδίκτυο” και ότι “το ηλεκτρονικό ίχνος πάντα ανιχνεύεται”.

Στην παρουσίαση υπήρχε αναφορά σε όλους τους τομείς του ηλεκτρονικού εγκλήματος και ιδιαίτερα σε θέματα παιδικής πορνογραφίας, παιδοφιλίας κλπ καθώς και σε θέματα ψυχολογικής βίας μέσω διαδικτύου (cyberbullying). Υπήρξε επίσης εμπεριστατωμένη αναφορά στη σχέση των παιδιών με το internet και στο πως οι γονείς θα πρέπει να χειρίζονται το θέμα αυτό.

Ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε επίσης στις επιτυχίες της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ιδιαίτερα στον τομέα της αποτροπής αυτοκτονιών νέων ανθρώπων.

Μετά από προτροπή του Ταξίαρχου κ. Σφακιανάκη, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος δεσμεύθηκε ότι το σύνολο της παρουσίασης, που είχε για αυτό το σκοπό βιντεοσκοπηθεί, θα αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο του Δήμου ώστε να ενημερωθούν οι κάτοικοι του νησιού και ιδιαίτερα οι γονείς.

Επικοινωνία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (Cyber Crime Unit):
Διεύθυνση: Λ. Αλεξάνδρας 173, Αμπελόκηποι, 115 21 Αθήνα
Email: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Τηλέφωνο: 11012
Fax: 2106476462

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη