Τέφρα από την Αίτνα κλείνει το αεροδρόμιο της Κατάνια στη Σικελία

Σην παραμονή της μεγαλύτερης εθνικής εορτής της Ιταλίας, το Ferragosto, η τέφρα από την έκρηξη του ηφαιστείου Αίτνα στη Σικελία έχει προκαλέσει σημαντικές αναστατώσεις στις αεροπορικές μεταφορές.

Τα αεροδρόμια της Κατάνιας που εξυπηρετεί κανονικά περίπου 200 πτήσεις την ημέρα, αναγκάστηκε να διακόψει τη λειτουργία του μέχρι τις 8 το βράδυ της Δευτέρας 14 Αυγούστου 2023. Η κατάσταση είναι εύθραυστη και θα μπορούσε να επιδεινωθεί εάν υπάρξουν περισσότερες εκρήξεις.

Η έκρηξη της Αίντας είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση ή την εκτροπή του 95% των πτήσεων της Κατάνιας. Πολλές από αυτές τις πτήσεις εκτράπηκαν σε άλλα αεροδρόμια της Σικελίας, όπως το αεροδρόμιο του Παλέρμο, το μεγαλύτερο του νησιού, που βρίσκεται στη δυτική ακτή και απέχει 4-5 ώρες οδικώς από την Κατάνια.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Η Ryanair, μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρετούν την περιοχή, προειδοποίησε τους επιβάτες της για πιθανές αναστατώσεις στις πτήσεις τους. Άλλες εταιρείες, όπως η easyJet και η ITA, επηρεάστηκαν επίσης, με πολλές πτήσεις να ακυρώνονται.

Το αεροδρόμιο Comiso, που βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα από την Αίτνα, είδε επίσης πτήσεις να καθυστερούν λόγω της τέφρας. Πτήσεις που κατευθύνονταν προς τη Μάλτα ανακατευθύνθηκαν για να αποφευχθεί το σύννεφο τέφρας.

Αυτό το περιστατικό έρχεται λίγες μέρες μετά την επαναλειτουργία του αεροδρομίου της Κατάνιας, το οποίο είχε κλείσει λόγω μιας μεγάλης πυρκαγιάς τον προηγούμενο μήνα. Η διαχείριση της κρίσης από τις αρχές του αεροδρομίου είχε δεχτεί σημαντική αρνητική κριτική.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη