22.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γ. Χατζημάρκος: Θα κλείσουν όλοι οι ΧΑΔΑ στο Ν. Αιγαίο

"Θα δώσουμε πίσω στα νησιά μας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που χάθηκε στο παρελθόν"

Share

“Από τη Σαντορίνη ξεκινάει ένας πολύ μεγάλος αγώνας για κάτι που χρωστάμε στις επόμενες γενιές”, δήλωσε το Σάββατο 1/8 ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και πρόεδρος του νεοσύστατου Ειδικού Περιφερειακού Διαβαθμιδικού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α.) Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Το φθινόπωρο αναλαμβάνει ο φορέας διαχείρισης αποβλήτων Νοτίου ΑιγαίουΝαι, θα κλείσει ο ΧΑΔΑ στην Καλντέρα της Σαντορίνης, που προσβάλλει τον πολιτισμό και την ταυτότητά μας, όπως θα κλείσουν όλοι οι ΧΑΔΑ στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Θα το κάνουμε δουλεύοντας με αποφασιστικότητα, με αφοσίωση στο στόχο, με καθαρό μυαλό, με σχέδιο που ήδη ξεκίνησε και πατώντας όλοι πάνω στην ίδια γη” είπε ο Περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι Υπουργείο και κυβέρνηση, πρώτος και δεύτερος βαθμός τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν επιτύχει το υψηλότερο επίπεδο συνεργασίας στην Ελλάδα, πάνω σε μια κοινή πορεία, με κοινούς στόχους.

Ο κος Χατζημάρκος τόνισε ότι δε θα υπάρξει άλλη χαμένη ευκαιρία. “Μια ομάδα με αποφασιστικότητα θα παραδώσει μια βιώσιμη λύση, θα δώσει πίσω στα νησιά μας αυτό το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, το οποίο χάθηκε στον χρόνο που προηγήθηκε. Αυτή η ομάδα θα φέρει τα αποτελέσματα, για τα οποία έχει δεσμευτεί. Η Σαντορίνη είναι ένας τόπος που μας δίνει τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων, το μήνυμα από ό,τι υλοποιούμε εδώ να ταξιδέψει γρήγορα σε όλο τον κόσμο, από τον οποίο εμείς προσδοκούμε να μας επιλέξει για τις διακοπές του. Ζούμε από τον Τουρισμό και όλα μας τα μηνύματα πρέπει να εμπεριέχουν και αυτή την παράμετρο. Από την Σαντορίνη, στέλνουμε και σήμερα σε όλο τον πλανήτη το μήνυμα ότι αυτή είναι μια χώρα ώριμη. Μια χώρα σοβαρή, που όλα αυτά που πέτυχε το πρώτο διάστημα της υγειονομικής κρίσης δεν ήρθαν συγκυριακά. Ήρθαν βάσει σχεδίου και γιατί κάποιοι κινήθηκαν με μεγάλη αποφασιστικότητα”.

Ακολούθησε συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Νοτίου Αιγαίου, παρουσία του Υπουργού και του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκου, με πλήρη απαρτία των μελών του, όπου συζητήθηκε το πλαίσιο του σχεδίου που πρέπει να εκπονηθεί εντός των επόμενων τεσσάρων μηνών, σε αρμονία με τον νέο Εθνικό Σχεδιασμό, που θα οριστικοποιηθεί με την επικαιροποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού του Νοτίου Αιγαίου, η οποία θα αποτελέσει και την πρώτη μεγάλη παρέμβαση του νεοσύστατου ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη