Θέατρο της σιωπής την Τρίτη στο SAF

Η ομάδα Art Vouveau παρουσιάζει την Τρίτη 9 Αυγούστου 2016 στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης, την θεατρική παράσταση «Τα δεκανίκια ή πώς ξέμαθα να περπατώ», βασισμένη στο ομώνυμο ινδικό λαϊκό παραμύθι.

Πρόκειται για μια βουβή κωμωδία με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Η ομάδα Art Nouveau εργάζεται με άξονα τις τεχνικές αφήγησης του αμερικανικού βωβού κινηματογράφου καθώς και της slapstick κωμωδίας. Εξι ηθοποιοί και ένας μουσικός αφηγούνται επί σκηνής το παραμύθι χωρίς τη χρήση λόγου.

Σε μια μακρινή πολιτεία η ζωή κυλά ήρεμη μέχρι την ημέρα που ανακοινώνεται μια εξωφρενική βασιλική διαταγή: «Όλοι υποχρεωτικά θα περπατούν με δεκανίκια!» Και έτσι γίνεται. Ο καιρός περνάει και στην πολιτεία αυτή κάθε βήμα πλέον συνοδεύεται από τον μεταλλικό ήχο που κάνει το δεκανίκι, καθώς στηρίζει τα αδύναμα πόδια των υπάκουων ανθρώπων. Μια μέρα όμως ο βασιλιάς πεθαίνει και μια απρόσμενη επίσκεψη δίνει στους πολίτες μία και μοναδική ευκαιρία να θυμηθούν όσα με τη βία έχουν ξεχάσει.

Συντελεστές:
Διασκευή: Ομάδα ArtVouveau
Σκηνοθεσία: Δανάη Τίκου
Σκηνικά-Κουστούμια: Ελένη Βαρδαβά
Επιμέλεια κίνησης: ChamiloBentancor
Μουσική σύνθεση-Πιάνο: Γιάννης Σελέκος
Επιμέλεια φωτισμού: Περικλής Μαθιέλλης
Ηθοποιοί: Τάσος Δημητρόπουλος, Αφροδίτη Κλεοβούλου, Θανάσης Μεγαλόπουλος, Χρήστος Παληογιάννης, Φοίβος Συμεωνίδης, Μαρία Ψαρολόγου

Ώρα έναρξης: 21:30 | Είσοδος: 12 ευρώ / 10 ευρώ (μειωμένο)
Μειωμένο εισιτήριο ισχύει σε περίπτωση προπώλησης (μέχρι την προηγούμενη ημέρα της παράστασης), καθώς και για φοιτητές, πολύτεκνους, ανέργους, άνω των 65 ετών, ΑΜΕΑ, παιδιά 7-12 ετών (κάτω από 7 ετών δωρεάν), ξεναγούς/εκπαιδευτικούς (συνοδευόμενους από γκρουπ τουλάχιστον 5 ατόμων).

Σημεία Προπώλησης:
Εμπορικό Κέντρο Φάμπρικα στα Φηρά: Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-14:00
Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας στη Βλυχάδα: καθημερινά 10:00-20:00

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη