Θεοφάνεια 2024 στη Σαντορίνη

Με πολύ καλό καιρό και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκε το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024 η εορτή των Θεοφανείων στη Σαντορίνη, με επίκεντρο του εορτασμού τον Ιερό Ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Εμπορείο, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αμφιλόχιος προεξήρχε των ιερών ακολουθιών της ημέρας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο νόημα της Δεσποτικής εορτής των Θεοφανείων και πριν ολοκληρωθεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, τέλεσε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και του αγιασμού των υδάτων στο Αλιευτικό Καταφύγιο Βλυχάδας στο Εμπορείο, παρουσία της Επάρχου Θήρας Ιουλίας Καραμολέγκου, του Δημάρχου Θήρας Νίκου Ζώρζου, Δημοτικών Συμβούλων, Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, Εκπροσώπων Φορέων, Οργανισμών, Οργανώσεων, Σωματείων και πλήθους κόσμου.

Τον Τίμιο Σταυρό κατάφερε κι έπιασε τελικά πρώτος ο 19χρονος Άγγελος Καραμολέγκος. Ο Σεβασμιώτατος τον συνεχάρη, ενώ ο Δήμαρχος Θήρας του πέρασε στο λαιμό έναν χρυσό σταυρό.

Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και αγιασμός των υδάτων στον Έξω Γυαλό Κοντοχωρίου

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος τέλεσε την ακολουθία της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και του αγιασμού των υδάτων στον κεντρικό λιμένα του Αθηνιού και στον λιμενίσκο του Έξω Γυαλού Κοντοχωρίου.

Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και αγιασμός των υδάτων στον Έξω Γυαλό Κοντοχωρίου

Η τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και του αγιασμού των υδάτων έγινε ακόμα στην Περίσσα, στο λιμάνι της Ρίβας στη Θηρασιά, στον Άγιο Νικόλαο Ακρωτηρίου, στον όρμο Αμμουδίου Οίας, στον Άγιο Νικόλαο (Καμάρα) στο Καμάρι, στον λιμενίσκο του Βουρβούλου, στον Μονόλιθο της Mεσαριάς και στον λιμενίσκο Πορί του Ημεροβιγλίου.

Διαφήμιση

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη