Θερινή ώρα από τα ξημερώματα της Κυριακής 28/3

Ρολόι δείχνει την ώρα
©Νoor Younis / Unsplash

Μία ώρα μπροστά θα πρέπει να μετακινηθούν οι δείκτες των ρολογιών στις 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Μαρτίου. Οι δείκτες θα δείξουν 04:00, ώστε να τεθεί σε ισχύ η θερινή ώρα.

Η περίοδος της θερινής ώρας θα λήξει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, δηλαδή στις 24/10/2021.

Θα σταματήσει η εποχική αλλαγή ώρας;
Τον Σεπτέμβριο του 2018 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε υποβάλει πρόταση για να μπει τέλος στις εποχικές αλλαγές ώρας από το 2019, βασιζόμενη στα αποτελέσματα ηλεκτρονικής διαβούλευσης, σύμφωνα με την οποία το 84% των Ευρωπαίων πολιτών είχε ταχθεί υπέρ της κατάργησης της αλλαγής ώρας.

Τον Μάρτιο του 2019 η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τάχθηκε υπέρ του τερματισμού της εναλλαγής της ώρας από το 2021, δηλαδή οι χώρες της ΕΕ που θα αποφάσιζαν ως τον Απρίλιο του 2020 να διατηρήσουν ως μόνιμη τη θερινή τους ώρα, να κάνουν την τελική τους αλλαγή την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2021 και όσες θα προτιμούσαν να διατηρήσουν ως μόνιμη τη χειμερινή τους ώρα, να προσαρμόσουν οριστικά τα ρολόγια τους την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του 2021.

Η απόφαση αυτή για να έχει νομική ισχύ θα έπρεπε να είχε επικυρωθεί και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κάτι που παραμένει σε εκκρεμότητα, επομένως τα παραπάνω χρονοδιαγράμματα δεν ισχύουν.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη