14.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θερμή εισβολή στην Ευρώπη έως τις 20/12 αναμένεται να επηρεάσει και την Ελλάδα

Share

Τους 20 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να ξεπεράσει η θερμοκρασία στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα, λόγω μιας θερμής εισβολής στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών – meteo, η ασυνήθιστη ατμοσφαιρική κυκλοφορία στο βόρειο ημισφαίριο θα οδηγήσει σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες γι’ αυτή την εποχή στην Ευρώπη.

Ήδη, την Κυριακή παρατηρήθηκαν υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ στην Κεντρική Ευρώπη, με τον υδράργυρο για παράδειγμα στο Μόναχο να φτάνει τους 14 βαθμούς Κελσίου, δέκα βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Η απόκλιση των θερμοκρασιών σε ύψος περί τα 1.500 μέτρα πάνω από τη μέση στάθμη της θάλασσας προβλέπεται να φτάσει σε υψηλές τιμές ρεκόρ πάνω από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Οι μεγαλύτερες θετικές αποκλίσεις από τη μέση κλιματική τιμή της περιόδου 1979-2010 αναμένονται στα βόρεια και στα ανατολικά Βαλκάνια την Τετάρτη, ενώ στην περιοχή μας ο υδράργυρος θα παρουσιάσει αισθητή άνοδο με τη θερμοκρασία τοπικά να ξεπερνά τους 20 βαθμούς. Στα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα αναμένονται πάντως χαμηλές νεφώσεις και ομίχλη, που θα κρατήσουν τη θερμοκρασία κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη