20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θετικά μηνύματα από τη Φινλανδία για τον ελληνικό τουρισμό

Share

Στο περίπτερο του ΕΟΤ κατά τη διάρκεια της Έκθεσης MATKA 2019. Διακρίνονται από αριστερά ο Γεν. Γραμματέας ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας, ο Πρόεδρος ΕΟΤ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης, Πρέσβης της Ελλάδας στη Φινλανδία κ. Γεώργιος Αϋφαντής, και Αν. Προϊστάμενος Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας & Βαλτικής κ. Παύλος Μούρμας.

Αυξητική τάση φαίνεται να έχουν για μια ακόμη χρονιά οι αναμενόμενες αφίξεις Φινλανδών τουριστών στην Ελλάδα το 2019, με την ηγεσία του ΕΟΤ να κάνει λόγο για αύξηση 11%, σε συνέχεια της αύξησης 20% που καταγράφηκε το 2018. Αυτό προκύπτει από επαφές με εκπροσώπους της ταξιδιωτικής βιομηχανίας της Φινλανδίας, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης MATKA 2019, που πραγματοποιήθηκε στις 17- 20 Ιανουαρίου στο Ελσίνκι και όπου ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο και δυναμική παρουσία.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας και ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης, μαζί με τον Αν. Προϊστάμενο της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας κ. Παύλο Μούρμα συναντήθηκαν με τους επικεφαλής τουριστικών ομίλων και ταξιδιωτικών γραφείων που διακινούν τον μεγαλύτερο όγκο τουριστών προς την Ελλάδα (AURINKOMATKAT, APOLLO, DETUR, MATKAVEKKA).

Επίσης στις συναντήσεις τους με τον Σύνδεσμο ΤΟ Φινλανδίας SMAL-AFTA, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Φινλανδο-Ελληνικών Συνδέσμων, καθώς και την Διευθύνουσα Σύμβουλο του αεροδρομίου Lappeenranta κ. Eija Joro και το μέλος του ΔΣ κ. Tom Christides συζήτησαν τις θετικές προοπτικές που δημιουργούν οι απευθείας αεροπορικές συνδέσεις, συμπεριλαμβανομένης της νέας σύνδεσης από το αεροδρόμιο Lappeenranta προς την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Επίσης, είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Δημοσιογράφων της Φινλανδίας και δημοσιογράφους για την προβολή της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού.  

Στην έκθεση, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 650 εκθέτες από όλο τον κόσμο και οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 61.000, ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο 60 τ.μ. και συνεκθέτες την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κοινοπραξία ξενοδοχείων από το Ρέθυμνο, την Ομοσπονδία Φινλανδο-Ελληνικών Συνδέσμων καθώς και την Aegean Airlines.

Οι Φινλανδοί αγαπούν τα θεματικά ταξίδια
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα αποτελέσματα έρευνας που διενεργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 για λογαριασμό των διοργανωτών της Έκθεσης ΜΑΤΚΑ και στην οποία συμμετείχαν 1.236 άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών. Σύμφωνα με αυτήν, τα “θεματικά ταξίδια” αυξάνονται σε δημοτικότητα κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι Φινλανδοί να αγοράζουν ή να σχεδιάζουν τέτοια ταξίδια. Για το 2019 τα δημοφιλέστερα είναι αυτά που επικεντρώνονται στην ιστορία, τη φύση και τον πολιτισμό. Ειδικότερα:

– το 29% των ερωτηθέντων προγραμματίζουν ένα ταξίδι με επίκεντρο τον πολιτισμό
– το 29% προγραμματίζουν ένα ταξίδι στη φύση
– το 26% σχεδιάζει ταξίδι που σχετίζεται με την ιστορία, ενώ
– διαρκώς αυξητική τάση παρουσιάζουν οι αθλητικές διακοπές, που συχνά περιλαμβάνουν και extreme sports (26%).

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη