Θετικές εξελίξεις για το ΙΜΠΗΣ

Αισιόδοξες είναι οι προοπτικές για τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του Ινστιτούτου Μελέτης και Παρακολούθησης του Ηφαιστείου Σαντορίνης (ΙΜΠΗΣ) σύμφωνα με όσα λέχθηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, το Σάββατο 2 Απριλίου 2022.

Ο Έπαρχος Θήρας Χαράλαμπος Δαρζέντας στην εκδήλωση του ΙΜΠΗΣ στις 2/4/22

Στην εκδήλωση, που ήταν επίσης διαθέσιμη διαδικτυακά μέσω zoom, παραβρέθηκαν ο Έπαρχος Θήρας Χαράλαμπος Δαρζέντας, ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων: Θηραϊκή Πολιτεία-Νίκος Ζώρζος, Τώρα για τη Σαντορίνη και τη Θηρασία-Μανόλης Ορφανός και Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας-Μαρία Αργυρού.

Ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας στην εκδήλωση του ΙΜΠΗΣ στις 2/4/22.

Παραβρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος Σοφία Κίτσου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Οίας Αντώνης Παγώνης, ο Πρόεδρος της ΓΕΩΘΗΡΑ Γιάννης Αργυρός, εκπρόσωποι φορέων, ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΙΜΠΗΣ Μιχάλης Φυτίκας και μεγάλος αριθμός μελών και φίλων του ΙΜΠΗΣ.

Ειδικά για την εκδήλωση ήρθαν στη Σαντορίνη ο Γενικός Διευθυντής και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) Διονύσης Γκούτης και Κωνσταντίνος Ζώμπος.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Στην εισαγωγική του ομιλία, ο Πρόεδρος του ΙΜΠΗΣ Γιώργος Βουγιουκαλάκης είπε ότι έχουν εξασφαλιστεί πόροι -από συναφή ερευνητικά προγράμματα- για τη συνέχιση της ηφαιστειακής παρακολούθησης για τους επόμενους τρεις μήνες. Είπε ακόμα ότι μετά από συνάντηση με τον Δήμαρχο Θήρας υπήρξε η διαβεβαίωση ότι θα συνεχίζει να στηρίζει την προσπάθεια του ΙΜΠΗΣ και ότι θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για το επόμενο διάστημα. Αναφέρθηκε επίσης στην αμέριστη υποστήριξη που εκφράστηκε από το σύνολο των φορέων, με τους οποίους έγιναν συναντήσεις τις προηγούμενες μέρες.

Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό ο Έπαρχος Θήρας, ο Δήμαρχος Θήρας, ο Γενικός Διευθυντής του ΕΑΓΜΕ και μεταδόθηκε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Προέδρου της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραικών Προϊόντων Μάρκου Καφούρου. Όλοι τους αναφέρθηκαν με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια στο ΙΜΠΗΣ και στο επιστημονικό του έργο.

Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας στην εκδήλωση του ΙΜΠΗΣ στις 2/4/22

Ακολούθησαν ομιλίες με πρώτη αυτή του Προέδρου του ΟΑΣΠ Ευθύμιου Λέκκα, με θέμα “Ο ρόλος του ΟΑΣΠ στην Παρακολούθηση και Διαχείριση του Ηφαιστειακού Κινδύνου και η συνεισφορά του στο σχέδιο ΤΑΛΩΣ”.

Ο Καθηγητής Κώστας Παπαζάχος στην εκδήλωση του ΙΜΠΗΣ στις 2/4/22

Ο Γενικός Γραμματέας του ΙΜΠΗΣ Κώστας Παπαζάχος μίλησε με θέμα: “Η παρακολούθηση και τρέχουσα κατάσταση του ηφαιστείου της Σαντορίνης” και τέλος ο Πρόεδρος του ΙΜΠΗΣ Γιώργος Βουγιουκαλάκης μίλησε με θέμα: “Ηφαιστειακή επικινδυνότητα στη Σαντορίνη στο πλαίσιο του σχεδίου ΤΑΛΩΣ”.

Την όλη εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο κανάλι του ΙΜΠΗΣ στο YouTube.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη