26.2 C
Santorini
Κυριακή, 20 Ιουλίου, 2025

Θετική εξέλιξη για τη λειτουργία ΣΑΕΚ Τουρισμού στη Σαντορίνη

Share

Ακούστε το άρθρο

Θετική απάντηση σχετικά με τη λειτουργία Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) Τουρισμού στη Σαντορίνη έλαβε σήμερα (12/6) ο βουλευτής Κυκλάδων Μάρκος Καφούρος από το Υπουργείο Παιδείας, σε συνέχεια της συνάντησης που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με τον Υφυπουργό Κώστα Βλάση, μαζί και με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Θήρας Νίκο Κατσίπη.

Διαφήμιση

Ειδικότερα, η ΣΑΕΚ Τουρισμού Θήρας θα λειτουργήσει από φέτος με δύο ειδικότητες που προσφέρουν άμεση επαγγελματική απορρόφηση: α) Υπάλληλος υποδοχής ξενοδοχείου και β) Τεχνικός μαγειρικής τέχνης – chef, εφόσον εγγραφούν 50 μαθητές. 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι ΣΑΕΚ είναι δημόσιες σχολές μεταγυμνασιακού επιπέδου, που προσφέρουν διετή επαγγελματική εκπαίδευση με πρακτική άσκηση σε τοπικές επιχειρήσεις και κρατικό δίπλωμα επιπέδου 5. Απευθύνονται σε αποφοίτους γυμνασίου ή λυκείου και η φοίτηση είναι δωρεάν.

Η εξέλιξη αυτή “αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για την αναβάθμιση της παιδείας στην Επαρχία Θήρας, προς όφελος πολλών οικογενειών, των οποίων τα παιδιά θα μπορούν να ολοκληρώνουν τις σπουδές τους στον τόπο τους”, σημειώνει σε ανάρτησή του ο κος Καφούρος, ευχαριστώντας τον Υφυπουργό Παιδείας Κώστα Βλάση και τον Διευθυντή της νέας Γ.Γ. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Θεόδωρο Μπαλωμένο για τις άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειές τους.

Επόμενη δημοσίευση: Έναρξη προεγγραφών για τη Δημόσια ΣΑΕΚ Θήρας


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη