Τι αλλάζει στα πρωτόκολλα για τη διεξαγωγή συνεδρίων

Αλλαγή των πρωτοκόλλων για τη διεξαγωγή συνεδρίων ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, σε σημερινή παρέμβαση του στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1.

“Ως Κυβέρνηση στηρίζουμε όλες τις εκφάνσεις του τουριστικού προϊόντος. Στη χθεσινή της συνεδρίαση, η Επιτροπή άλλαξε προς το καλύτερο σε ό,τι έχει να κάνει με το τουριστικό προϊόν τα πρωτόκολλα για τα συνέδρια. Αποφάσισε 100% πληρότητα στις αίθουσες εμβολιασμένων πολιτών στα συνέδρια και στα εκθεσιακά κέντρα. Δίνει επίσης τη δυνατότητα να μην γίνονται υποχρεωτικά με live streaming, αλλά δια ζώσης πλέον τα συνέδριά μας, ενώ θα επιτρέπεται πλέον η διανομή έντυπου και συνεδριακού υλικού. Είναι μεγάλη υπόθεση αυτή για τον συνεδριακό Τουρισμό, αλλά και για τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας” ανάφερε ο Υπουργός, μεταφέροντας παράλληλα αισιόδοξα για τη νέα χρονιά.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Όπως ανέφερε, οι Ευρωπαίοι θα ξοδέψουν φέτος 39% παραπάνω για το τουριστικό προϊόν. Σημείωσε μάλιστα ότι η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στους τρεις πρώτους προορισμούς παγκοσμίως για τους βορειοευρωπαίους από την Accor, ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά και ξενοδοχειακά brands στον κόσμο, ενώ πρόσθεσε πως η Κρήτη και η Ρόδος είναι ανάμεσα στους 5 κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για το 2022, με βάση το booking.

“Έχουμε 22% αύξηση από την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου στις κρατήσεις του Ιανουαρίου και διαφαίνεται αύξηση 28% σε σχέση με το 2019, για το καλοκαίρι του 2022 από το Ηνωμένο Βασίλειο”, συμπλήρωσε ο κος Κικίλιας, τονίζοντας επίσης πως “ανοίγουμε 1η Μαρτίου με άνοδο της αγοράς των ταξιδιωτών από τις Σκανδιναβικές χώρες και τη Γαλλία, με 14 απευθείας πτήσεις την ημέρα από την Αμερική, ξεκινώντας από τις 7 Μαρτίου, ενώ στις 2 Απριλίου έχουμε την πρώτη απευθείας πτήση Καναδάς-Αθήνα”.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού ανάφερε ότι αυτά θα υπάρξουν και φέτος, με ευθύνη της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη. “Αυτό που θέλω να πω είναι να σπεύσουν οι συμπατριώτες μας να κάνουν κρατήσεις νωρίς, γιατί έτσι όπως βλέπω τα πράγματα θα υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για τη χώρα”, τόνισε ο κος Κικίλιας.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη