Τηγανιτές πατάτες για ρεκόρ Γκίνες στη Νάξο

 

Μια γιγαντιαία μερίδα τηγανιτές πατατάτες 625 κιλών σέρβιραν το περασμένο Σάββατο οι παραγωγοί της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Πατάτας, καταρρίπτοντας το ρεκόρ Γκίνες, το οποίο κατείχε από πέρσι επίσης η Νάξος με 554 κιλά.

Για να επιτευχθεί το νέο ρεκόρ και μάλιστα σε λιγότερο από 8 ώρες, χρειάστηκαν 2,5 τόνοι πατάτες Νάξου, 800 κιλά ελαιόλαδο Νάξου και 24 καζάνια. Οι κάτοικοι του νησιού ξεκίνησαν το καθάρισμα από τη Δευτέρα το πρωί και το ολοκλήρωσαν το απόγευμα του Σαββάτου. Ειδικοί σε θέματα υγιεινής και ζύγισης πιστοποίησαν ότι όλα έγιναν σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Γκίνες και τα στοιχεία θα αποσταλούν στους αρμόδιους για την επίσημη πιστοποίηση.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ήταν συνδιοργανωτής του Φεστιβάλ Πατάτας, καθώς ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019 στηρίζει θεσμούς και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας και των τοπικών προϊόντων των νησιών. Τα ρεκόρ Γκίνες που επιδιώκουν και πετυχαίνουν οι πατατοπαραγωγοί της Νάξου και οι διοργανωτές του Φεστιβάλ συνάδουν με την πολιτική εξωστρέφειας που ακολουθεί γενικά η Περιφέρεια. Θυμίζουμε ότι η πατάτα Νάξου έχει γίνει γνωστή παγκοσμίως για την ποιότητα και την γεύση της, απόρροια της σύστασης του εδάφους και των κλιματολογικών συνθηκών.

Στο σερβίρισμα της γιγαντιαίας μερίδας των 625 κιλών τηγανιτής πατάτας συμμετείχε ενεργά ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη και Έπαρχο Νάξου Γιάννη Μαργαρίτη.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη