Τηλεδιάσκεψη των 13 Περιφερειαρχών με τουριστικούς φορείς της χώρας

O Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου παρουσίασε την απόφαση της Περιφέρειας να προχωρήσει σε μίσθωση ξενοδοχείων καραντίνας για την τουριστική περίοδο - "Πρέπει να αποκλειστεί οποιοδήποτε σενάριο μη λειτουργίας το 2020"

Αποφασιστική στήριξη του τουριστικού κλάδου της χώρας μας, που πλήττεται ιδιαίτερα λόγω της πανδημίας, ζητούν οι περιφερειάρχες όλης της χώρας, επισημαίνοντας τις επιπτώσεις που θα υπάρχουν και στην ίδια την εθνική μας οικονομία. Αυτό εξέφρασαν και στη τηλεδιάσκεψη που είχαν χθες (6/5) με τους φορείς του τουρισμού στη χώρα και με αντικείμενο τον συντονισμό της συνολικής προσπάθειας για να μη χαθεί η φετινή τουριστική περίοδος.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, με τη συμμετοχή των περιφερειαρχών και του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιάννη Ρέτσου, του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρη Τάσιου, του προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Αλέξανδρου Βασιλικού και του προέδρου της Aegean, Ευτύχη Βασιλάκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΝΠΕ, στην τηλεδιάσκεψη καταγράφηκαν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι και άλλοι επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και τα θέματα των μετακινήσεων (οδικών, ακτοπλοϊκών, αεροπορικών) που αποτελούν τον κινητήριο μοχλό του τουρισμού. Επίσης αποφασίστηκε ότι “ο συντονισμός των πρωτοβουλιών των περιφερειών και των τουριστικών φορέων θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση της προβολής του τουριστικού προϊόντος, τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε εξειδικευμένο περιφερειακό, αλλά και στην προώθηση της πρότασης για τη δημιουργία «ξενοδοχείων καραντίνας» σε τουριστικές περιοχές”.

Κατά την τηλεδιάσκεψη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος παρουσίασε αναλυτικά την απόφαση της Περιφέρειας, για μίσθωση ξενοδοχείων φιλοξενίας τυχόν ελαφρά ασθενούντων από κορονοϊό στους τουριστικούς προορισμούς των νησιών της με δικές της δαπάνες. Επιπλέον, ο Περιφερειάρχης ήταν αυτός που πρότεινε να ακολουθηθεί η συγκεκριμένη πρακτική και από τους υπόλοιπους τουριστικούς περιορισμούς ανά Περιφέρεια, προκειμένου, με αυτό τον τρόπο, να δοθεί μία από τις πολλές απαντήσεις που πρέπει να δοθούν στον τουριστικό κλάδο, ώστε και οι επιχειρηματίες του Τουρισμού να μπορέσουν να προχωρήσουν στην απόφαση να λειτουργήσουν φέτος τις επιχειρήσεις τους.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΝΠΕ, οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου ενημέρωσαν τους περιφερειάρχες για την κατάσταση, οι οποίοι δεσμεύτηκαν να υποστηρίξουν τα αιτήματα των τουριστικών φορέων για την ενίσχυση του κοινωνικού τουρισμού, των επαγγελματιών, επιχειρήσεων και εργαζομένων στον τουρισμό, των εποχιακών και των αερομεταφορών, την επίσπευση της σύναψης διακρατικών συμφωνιών στον τουρισμό κ.α. Τέλος, ζητούν την έγκαιρη έκδοση των κυβερνητικών αποφάσεων για τα μέτρα ανακούφισης στον τουριστικό κλάδο από τις επιπτώσεις της πανδημίας.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη