Τηλεδιάσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού υπό τον Χ. Θεοχάρη

Για τις τελευταίες εξελίξεις σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, το σχέδιο προτάσεων για την επόμενη ημέρα και τα μέτρα και τα πρωτόκολλα επανεκκίνησης  ενημέρωσε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού κατά την 5η συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 14/5, με τηλεδιάσκεψη. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και έκαναν παρεμβάσεις και εννέα από τους δεκατρείς Περιφερειάρχες της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο κος Θεοχάρης αναφέρθηκε στα πέντε σημεία του πλήρους επιχειρησιακού σχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ειδικότερα, ο Υπουργός Τουρισμού μίλησε για τις εξελίξεις όσον αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων σε οικονομικό επίπεδο, τις διπλωματικές ενέργειες με τη συνεργασία με χώρες όπως το Ισραήλ και η Κύπρος, το σχέδιο μάρκετινγκ, τις προωθητικές ενέργειες με υλικό προς tour operators και αεροπορικές εταιρείες, ώστε να μπει δυνατά η χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη και τις ενέργειες για τον κοινωνικό τουρισμό που εντάσσονται στο πλαίσιο της ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού.

Επιπλέον, ο Υπουργός Τουρισμού ανέλυσε την πολιτική της προσέγγισης των μεγάλων αγορών της Δυτικής Ευρώπης και των Η.Π.Α., οι οποίες εξαρτώνται πρωταρχικά από τις αποφάσεις των κυβερνήσεών τους και επεσήμανε ότι “σε κάθε ευκαιρία κάνει παρεμβάσεις και δίνει συνεντεύξεις σε διεθνή ΜΜΕ ώστε να ενημερώνονται οι πολίτες των χωρών αυτών για το ασφαλές περιβάλλον της Ελλάδος, που πρόκειται να τους φιλοξενήσει”.

“Το πλάνο προχωράει με γρήγορους ρυθμούς. Βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με τις περιφέρειες για να διαμορφώσουμε τους χάρτες προορισμών. Στόχος μας είναι να ανοίξουν όλες οι περιοχές και να μην υπάρχει αποκλεισμός”, υπογράμμισε ο κος Θεοχάρης.

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Υπουργείου Τουρισμού ειδικότερα, ο κος Θεοχάρης επεσήμανε ότι “το Υπουργείο Τουρισμού έχει εκπονήσει μία ιδιαίτερη καμπάνια προβολής της χώρας και ανάδειξης της υγειονομικής της ασφάλειας, σε συνδυασμό με την προσέλκυση των δυνητικών τουριστικών αγορών. Επίσης έχει συνεργασία με άλλα υπουργεία που είναι αρμόδια για την προετοιμασία άλλων μέτρων για τις επιχειρήσεις και για τους εργαζόμενους”.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος τόνισε πως “στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, για να προχωρήσει η συζήτηση παρακάτω, χρειαζόμαστε πρωτόκολλα και ρευστότητα στην αγορά“. Πάνω σε αυτό, ο Υπουργός ανέλαβε τη δέσμευση μέχρι το τέλος της εβδομάδας και το αργότερο μέχρι το Σάββατο 16 Μαΐου, να είναι έτοιμα τα πρωτόκολλα, τα οποία στη συνέχεια, θα αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας και μελέτης από τις Περιφέρειες, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους και τους παραγωγικούς φορείς μέχρι τη συνδιαμόρφωσή τους στην τελική τους μορφή.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη