20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σαντορίνη: Τιμητική εκδήλωση για τους πεσόντες του Βουρβούλου

Share

Με σεβασμό κι ευλάβεια υποκλίθηκε την Κυριακή 1/5/2022 η Σαντορίνη στους Βουρβουλιανούς ήρωες, που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 29 Απριλίου 1944. Η εκδήλωση τιμής για τη θυσία των συμπατριωτών μας συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Θήρας και την Κοινότητα Βουρβούλου.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Θήρας σε ανακοίνωσή του, καλεσμένοι στην εκδήλωση ήταν οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου Κυκλαδίτες βουλευτές, οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας μας, ο Έπαρχος Θήρας, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, το σύνολο των προέδρων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, όλοι οι κάτοικοι του Βουρβούλου, αλλά και όσοι κάτοικοι της υπόλοιπης Σαντορίνης επιθυμούσαν να δώσουν το “παρών”.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Όπως προβλεπόταν από το πρόγραμμα της εκδήλωσης, το πρωί της Πρωτομαγιάς οι Εθνοφύλακες Θήρας έκαναν έπαρση της σημαίας στην πλατεία του Βουρβούλου. Το απόγευμα έγινε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων και ακολούθησε, στην κεντρική πλατεία του χωριού, η παρουσίαση από τον κ. Εμ. Καφούρο του ιστορικού της καταδρομής στη Θήρα και της εκτέλεσης των Βουρβουλιανών πατριωτών, η απαγγελία ποιημάτων εμπνευσμένων από τις ηρωικές πράξεις των πεσόντων, οι χαιρετισμοί των βουλευτών Γιάννη Βρούτση και Νίκου Συρμαλένιου, του Δημάρχου Θήρας Αντώνη Σιγάλα, του Επάρχου Θήρας Χαράλαμπου Δαρζέντα και του Προέδρου της Κοινότητας Βουρβούλου Αρτέμη Καφούρου. Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε η υποστολή της σημαίας από το τάγμα της Εθνοφυλακής. Στην εκδήλωση συμμετείχε και η φιλαρμονική του Δήμου Θήρας.

“Ο Δήμος Θήρας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους συμμετείχαν στην ιδιαίτερη αυτή μέρα και θεωρεί υποχρέωσή του να τιμά πάντα με τον δέοντα σεβασμό την ιστορία του τόπου και τον πολιτισμό του. Η θυσία των ηρωικών αδελφών μας είναι η μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον μας, δεδομένου ότι κάθε έθνος επιβιώνει μόνον τότε: όταν δε λησμονεί την ιστορία του και τις διαχρονικές αξίες του. Σε κάθε επέτειο της εκτέλεσης των Βουρβουλιανών πατριωτών οφείλουμε να τους τιμούμε ως ήρωες. Αθάνατοι!”, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Θήρας.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη