Την Τετάρτη το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Χατζηγιαννάκη

Αύριο, Τετάρτη 13/10, στις 16:00, στον Προφήτη Ηλία Αγίας Παρασκευής, θα γίνει η κηδεία του Γιώργου Χατζηγιαννάκη.

Στη Σαντορίνη, στις 17:00 θα τελεστεί τρισάγιο στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Πύργο. Στη μνήμη του Γιώργου Χατζηγιαννάκη, μετά το μυστήριο θα προσφερθεί καφές από την οικογένεια της Ειρήνης Χρυσού, εκεί όπου στεγαζόταν η “Μεζέ Σελήνη” στον Πύργο, για όλους τους Σαντορινιούς φίλους του, που δε θα μπορέσουν να παρευρεθούν στην εξόδιο ακολουθία στην Αθήνα.

Ο Δήμαρχος Θήρας για την απώλεια του Γ. Χατζηγιαννάκη
Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας, εκ μέρους του Δήμου Θήρας, εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, ως φόρο τιμής στην πρόσφορα του στη Σαντορίνη και προσθέτει:

“Ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης υπήρξε πρωτοπόρος της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας και δημιουργός του εμβληματικού εστιατορίου Selene (Σελήνη) στη Σαντορίνη και με μεράκι και αγάπη στα προϊόντα της Θηραϊκής γης στήριξε την παγκόσμια ανάδειξη της παραδοσιακής κουζίνας της Σαντορίνης.

Με τη δράση του συνέβαλε καθοριστικά στην ανάδειξη του νησιού ως υψηλού επιπέδου γαστρονομικό προορισμό, ενώ σε κάθε ευκαιρία υπογράμμισε τα βήματα που πρέπει να κάνει η Ελλάδα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ιδιαίτερη σημασία σε αυτό έπαιξε και η έμφαση που έδωσε στις συνέργειες και την εξωστρέφεια, γνωρίζοντας πώς χτίζεται η ταυτότητα ενός γαστρονομικού προορισμού. Σημαντικοί σεφ βρήκαν στη συνέχεια στο εστιατόριο “Σελήνη” το έδαφος, για να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, ενώ όλη η γαστρονομική και τουριστική κοινότητα έχει να μιλάει για έναν ξεχωριστό άνθρωπο – δάσκαλο για πολλούς και σε πολλά επίπεδα.

Καλό κατευόδιο στον “πατριάρχη” της γαστρονομίας”.

Συλλυπητήρια μηνύματα έστειλαν επίσης, μεταξύ άλλων, το δίκτυο Aegean Cuisine, η Εστία Πύργου και ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Θήρας.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη