Την Τρίτη οι ανακοινώσεις νέων μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό

Γ. Οικονόμου: "Η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει"

“Είναι υποχρέωσή μας στο μέτρο του δυνατού να εξασφαλίσουμε την ταχύτερη επιστροφή στην κανονική ζωή”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προαναγγέλλοντας για το απόγευμα της Τρίτης 24/8 ανακοινώσεις της κυβέρνησης σχετικά με το τι θα ισχύσει από εδώ και στο εξής με όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

“Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, ούτε άμεσα ούτε έμμεσα, να παρεμποδίσει τον άνθρωπο που θέλει να εργαστεί, να δημιουργήσει, να εξασφαλίσει τα προς το ζην, τον νέο και τη νέα που θέλουν να μορφωθούν, να κοινωνικοποιηθούν, να διασκεδάσουν, τον ασθενή που δεν πάσχει από Covid και θέλει το Ε.Σ.Υ. να διαθέτει ικανούς πόρους για την αντιμετώπιση του προβλήματός του. Η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει και κυρίως δεν μπορεί να παραμείνει όμηρος τέτοιων αντιλήψεων” διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Χωρίς να θέλει να δώσει μια πρώτη ιδέα των μέτρων που θα ανακοινωθούν αύριο, ο κος Οικονόμου αρκέστηκε να πει: “Έχουμε ήδη μια ιδέα για τα μέτρα που λειτούργησαν αποτελεσματικά το προηγούμενο διάστημα και για κάποια που δεν λειτούργησαν αποτελεσματικά. Υπάρχουν διάφορα επίπεδα εφαρμογής των μέτρων, με πλήρη διαχωρισμό εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων ή με περιορισμούς που έχουν να κάνουν με τον αριθμό των ατόμων ανάλογα με τη διαθέσιμη επιφάνεια κλειστών χώρων, που είδαμε το προηγούμενο διάστημα”.

“Όσες και όσοι δεν επιθυμούν να συνεισφέρουν στην εθνική προσπάθεια, θα χρειαστεί να προσαρμοστούν σε ένα διαφορετικό για αυτούς περιβάλλον έως ότου ξεπεραστεί ο κίνδυνος της πανδημίας”, συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι υπό εξέταση το ενδεχόμενο να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ο κος Οικονόμου είπε πως είναι από τα ενδεχόμενα που θα αξιολογηθούν και θα απασχολήσουν και τις Επιτροπές των ειδικών, αλλά και τις αυριανές ανακοινώσεις. “Η Κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί, προκειμένου να αποτρέψουμε κάθε κίνδυνο επιστροφής σε περιπέτειες που ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα. Να θωρακίσουμε τη ζωή στη δημόσια σφαίρα, να υπερασπιστούμε την υγεία, τη λειτουργία, την κανονικότητα”, τόνισε.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη