Το ελληνικό κρασί στο επίκεντρο εκπομπής της ΕΡΤ – Ειδική αναφορά στο ασύρτικο της Σαντορίνης

Το ελληνικό κρασί, η πορεία του και η εξέλιξή του ήταν το θέμα της εκπομπής “Στο Κέντρο” του Γιώργου Κουβαρά που προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης 26/12 από την τηλεόραση της ERT News.

Προσκαλεσμένοι του Γιώργου Κουβαρά στο πρώτο και μεγαλύτερο μέρος της εκπομπής ήταν η Σοφία Πέρπερα (All About Greek Wine), ο Στέλιος Μπουτάρης (Κτήμα Κυρ-Γιάννη, Κτήμα Σιγάλα, γενικός γραμματέας Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου), ο Γιάννης Παρασκευόπουλος (Γαία Οινοποιητική, καθηγητής οινολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής) και η Τασούλα Επτακοίλη (δημοσιογράφος).

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Η θέση του ελληνικού κρασιού τα τελευταία χρόνια, η εικόνα του στο εξωτερικό, οι εξαγωγές, το χύμα κρασί, οι τιμές, τα μεγέθη παραγωγής και η κλιματική αλλαγή ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν στην εκπομπή. Ειδική αναφορά έγινε επανειλημμένα στο ασύρτικο της Σαντορίνης και στην ξεχωριστή θέση που έχει τόσο γευστικά όσο και στις διεθνείς αγορές.

Στη συνέχεια της εκπομπής φιλοξενήθηκε συζήτηση με τη Σοφία Στάικου (Κτήμα Semeli) και απόψεις των Master of Wines Όλγας Καραπάνου, James Coidge, Vanessa Conlin, Romama Echensperger και Sarah Jane Evans

Μια εκπομπή που αξίζει να δείτε. Είναι διαθέσιμη από το ERTFLIX εδώ:
https://www.ertflix.gr/en/vod/vod.332018-sto-kentro-84

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη