Με ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πτωχοκομείου Θήρας κάνει γνωστή την αδυναμία του Ιδρύματος να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις για δαπάνες προσωπικού, αγορά τροφίμων, φαρμάκων και εφοδίων, προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, λογαριασμούς ρεύματος και πληρωμή φόρου ακίνητης περιουσίας και φόρου εισοδήματος.

Μεγάλο “αγκάθι” αποτελεί ο φόρος ακίνητης περιουσίας που για το οικονομικό έτος 2018 καταλογίστηκε στα 13.859,62 ευρώ, καθώς το Πτωχοκομείο έχει στην κυριότητά του παλαιωμένα και καθόλου συντηρημένα ακίνητα τα οποία έχει αποκτήσει από δωρεές. Τα περισσότερα είναι αμίσθωτα και χρήζουν άμεσης ανακαίνισης. Ήδη έχει προταθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η άρση αναπαλλοτρίωτου και η κίνηση της διαδικασίας εκποίησης των ακινήτων στη Σύρο και Νάξο αλλά η διαδικασία αυτή απαιτεί Εφετειακή απόφαση και είναι μακρόχρονη. Ο φόρος ακίνητης περιουσίας έρχεται μάλιστα να προστεθεί στον φόρο εισοδήματος των 7.983,99 ευρώ.

“Κάθε ένας που ενδιαφέρεται για την απρόσκοπτη λειτουργία του Πτωχοκομείου Θήρας, παρακαλείται όπως συμβάλει οικονομικά για την ενίσχυση του ταμείου αυτού” καταλήγει η σχετική ανακοινωση.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here