Το 6ο Santorini Film Festival έρχεται στις 13-14/7

Για 6η συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης – Santorini Film Festival γίνεται διήμερο και επιστρέφει ανανεωμένο, με ένα ακόμα πιο πλούσιο πρόγραμμα προβολών και δράσεων. Το SFF23 ανοίγει τις πόρτες του την Πέμπτη 13/7 με ένα δωρεάν δημιουργικό εργαστήριο animation για παιδιά, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ. Νομικός”, στη Βλυχάδα, ενώ μια μέρα μετά, την Παρασκευή 14/7 το ραντεβού δίνεται στο θερινό κινηματογράφο Σινέ Καμάρι για ένα βράδυ γεμάτο προβολές ταινιών του ανεξάρτητου κινηματογράφου. 

Από τις πλατείες, τις γειτονιές και τα συνοικιακά καφενεία στις αρχές του 20ου αιώνα, μέχρι τα μοντέρνα θερινά σινεμά της Ελλάδας, οι ανοιχτοί χώροι προβολής έχουν υπάρξει ζωτικά σημεία συνάντησης, κοινωνικοποίησης και διασκέδασης. Εμπνευσμένο από τέτοιους τόπους πολιτιστικής επικοινωνίας, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης διεξάγεται σε προσεχτικά επιλεγμένες εξωτερικές τοποθεσίες, άμεσα συνδεδεμένες με την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού. Στόχος είναι να αναδειχθεί τόσο η ιστορία του τόπου και ο ρόλος της στο σήμερα, όσο και η ξεχωριστή μορφολογία του τοπίου.

Έτσι, για πρώτη φορά φέτος, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης πηγαίνει στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ. Νομικός” και προσκαλεί τους μικρούς λάτρεις του κινηματογράφου να ανακαλύψουν τη μαγεία της κινούμενης εικόνας. Με τίτλο “Από τη ντομάτα στον πελτέ!“, το τρίωρο εργαστήριο animation χρησιμοποιεί ως σημείο εκκίνησης το ιστορικό εργοστάσιο και προσκαλεί παιδιά 10-12 ετών να έρθουν σε επαφή με τις βασικές αρχές του animation και παράλληλα να μάθουν τη διαδικασία παραγωγής πελτέ, καθώς σχεδιάζουν και φωτογραφίζουν τη δική τους ταινία. Στόχος του εργαστηρίου είναι μέσα από την ομαδική δουλειά και τον πειραματισμό με μοντέρνα και παραδοσιακά αντικείμενα, οι συμμετέχοντες να διασκεδάσουν ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα τα βασικά βήματα για τη δημιουργία μιας σύντομης ταινίας animation με την τεχνική stop motion.

Δηλώσεις συμμετοχής στο george@hf-productions.net μέχρι τις 7/7. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι προβολές ταινιών του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης θα πραγματοποιηθούν, όπως κάθε χρόνο, στο θερινό Σινέ Καμάρι. Στις 14 Ιουλίου, ώρα 21:00, κάτω από τον έναστρο ουρανό των Κυκλάδων, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ταινίες μικρού μήκους του ανεξάρτητου διεθνούς κινηματογράφου, που καταπιάνονται με σύγχρονα θέματα, μας ταξιδεύουν σε μακρινά μέρη και μας φέρνουν σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες.

Από τις αφηγήσεις τριών γυναικών για τη ζωή τους στην Πολωνία μέσα από την animation ταινία “3geNARRATIONS” της Paulina Ziółkowska οπου ξεδιπλώνονται οι απόψεις τριών γενεών στη μακρινή Κίνα με το “Firecracker Story”, το οποίο μιλώντας για την απαγόρευση των πυροτεχνημάτων κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Κινέζικης πρωτοχρονιάς επιχειρεί να εξετάσει πώς αντιδρά ο κόσμος σε μια κοινωνική ή ιστορική αλλαγή. Ανάμεσα στις ταινίες Ελλήνων σκηνοθετών που θα προβληθούν στο φετινό Φεστιβάλ είναι και το “Abyssal Zone” του Αντώνη Κιτσίκη, αλλά και το πολυβραβευμένο “ΤόληςLive ή Τορόντο” του Αλέξανδρου Ρέλλου, το οποίο έχει σημειώσει πάνω από 20 επίσημες συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ.

Παρασκευή 14/7 | Ώρα: 21:00 | Σινέ Καμάρι | Είσοδος: 7 ευρώ, εισιτήρια μέσω Ticketmaster.gr | Διοργάνωση HF Productions

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη