Ο χρόνος κυλά αντίστροφα για το 7ο κατά σειρά κορυφαίο freerunning γεγονός του κόσμου! Η Σαντορίνη φόρεσε τα λευκά της και είναι έτοιμη να υποδεχτεί το Red Bull Art of Motion, τον διαγωνισμό που άλλαξε τα δεδομένα του αθλήματος, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, στις 16:00. Το Red Bull Art of Motion καθηλώνει κάθε χρόνο χιλιάδες παρευρισκόμενους, αλλά και εκατομμύρια θεατές ανά την υφήλιο κερδίζοντας τις εντυπώσεις με το συνδυασμό της ελληνικής κυκλαδίτικης ομορφιάς και της αθλητικής κλάσης.

Συνεπείς στο ετήσιο ραντεβού τους, περισσότεροι από 500 αθλητές από κάθε γωνιά του κόσμου αλλά και φιλόδοξα νέα ταλέντα, θα κατακλύσουν το νησί. Με στόχο να καταπλήξουν κριτές και θεατές, πρόκειται να παρουσιάσουν runs διάρκειας 90’’, πλούσια σε περίπλοκες φιγούρες και απαιτητικά tricks, με φόντο την ηφαιστειακή καλντέρα και στολίδι ένα από τα διασημότερα ηλιοβασιλέματα του κόσμου. Το βλέμμα αναμένεται να στραφεί στη μάχη του περσινού νικητή Bart Van Der Linden από την Ολλανδία, του Αμερικανού Andrian Joey που έχει μια εκπληκτική φετινή παρουσία σε διαγωνισμούς ανά τον κόσμο, αλλά και του Έλληνα πρωταθλητή του 2014 & 2015 Δημήτρη “DK” Κυρσανίδη που είναι αποφασισμένος να κάνει το comeback μετά την περσινή αναπάντεχη ήττα του!

Η πενταμελής κριτική επιτροπή, από έμπειρους εκπροσώπους του αθλήματος, θα αξιολογήσει τους 18 αθλητές, που κατάφεραν να προκριθούν στην τελική αναμέτρηση του Red Bull Art of Motion, με κριτήρια τη δημιουργικότητα, την τεχνική δυσκολία, την εκτέλεση, τη ροή και τη συνολική εμφάνιση.

Η τελική 18άδα διαμορφώνεται από τους 6 πρώτους του περσινού τελικού, τους 7 αθλητές (4 άνδρες και 3 γυναίκες) που πήραν την πρόκριση μέσω του Online Qualifier τον Ιούλιο, και τους 5 freerunners όπως θα αναδειχθούν από τον Onsite Qualifier που θα πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη λίγες μέρες πριν την τελική αναμέτρηση.

Top 6 2016    
1 VAN DER LINDEN BART NED
2 SCOTT ALFRED USA
3 ADRIAN JOEY USA
4 CHAN CALEN USA
5 SALGADO PEDRO POR
6 WESTON NATE USA
Νικητές Online Qualifier
7 KYRSANIDIS DIMITRIS GRE
8 LUOMA AHO VALTTERI FIN
9 GARRIDO JEFF USA
10 LAZDANS STANISLAV LAT
11 FORSTER PAMELA AUS
12 OLSON SYDNEY USA
13 SEVCHENKO ALEXANDRA UKR
Νικητές Onsite Qualifier // Τα ονόματα θα ανακοινωθούν στις 5/10
14
15
16
17    
18    

Ο Onsite Qualifier, που θα φιλοξενηθεί και φέτος στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης στις 4 και 5 Οκτωβρίου, αποτελείται από δύο φάσεις. Στη Φάση A (στις 4/10), όπου αναμένονται περισσότεροι από 250 αθλητές, θα πάρουν μέρος freerunners από διάφορα σημεία του κόσμου διεκδικώντας μια από τις 20 πολύτιμες θέσεις που οδηγούν στη Φάση B. Ανάμεσά τους και οι 20 Έλληνες αθλητές, που θα έχουν πάρει το μαγικό εισιτήριο από το DK’s Tour of Motion που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες ο παγκοσμίου φήμης αθλητής από τη Θεσσαλονίκη, Δημήτρης Κυρσανίδης. Στη Φάση B (στις 5/10), 5 freerunners θα προκριθούν στον τελικό συμπληρώνοντας τη χρυσή 18άδα.

Κοινός παρονομαστής όλων είναι να δώσουν το “παρών” στο ετήσιο ραντεβού της παγκόσμιας σκηνής του freerunning, αλλά και να διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο, όπως θα απαθανατιστούν από την CANON, πρωτοπόρα στο χώρο της απεικόνισης, καθώς και τα βραβεία “Best Female” και “Best Trick Award by CU”.

Ο μεγάλος τελικός θα φιλοξενηθεί στα ξενοδοχεία της Οίας, Fanari Villas και Golden Sunset Villas και θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ενώ την ίδια στιγμή εντυπωσιακές εικόνες θα κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσα από το www.redbullartofmotion.com, και το Red Bull TV (διαθέσιμο για τηλεοράσεις με σύνδεση στο internet, κονσόλες gaming, κινητά και άλλα.

Print Friendly, PDF & Email