15.9 C
Santorini
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οινοποιείο Χατζηδάκη: Το “Assyrtiko de Louros” επιστρέφει

Share

Aπό το 2011, το “Assyrtiko de Louros” αποτέλεσε το πιο εμβληματικό κρασί του Οινοποιείου Χατζηδάκη. Ο πρωτοπόρος Χαρίδημος Χατζηδάκης έδωσε έμφαση στην ποικιλία και στο αμπέλι φτιάχνοντας ένα κρασί που συγκέντρωνε σε μια φιάλη όλη τη γνώση και την έκφραση του terroir αποκλειστικά από ένα συγκεκριμένο αμπελοτόπι.

Έχοντας μακρά παράδοση στην καλλιέργεια και πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον, η Οικογένεια Χατζηδάκη και η νέα ομάδα του Οινοποιείου στοχεύουν στην παραγωγή όλο και περισσότερων κρασιών αποκλειστικά από βιολογικούς αμπελώνες. Έτσι, ύστερα από μία παύση δύο ετών και την απώλεια του Χαρίδημου Χατζηδάκη που συγκλόνισε τον οινικό κόσμο, παράγουν και πάλι το “Assyrtiko de Louros”, αποκλειστικά από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας.

Για άλλη μια φορά η ποικιλία Ασύρτικο εκπλήσσει και εντυπωσιάζει με τις δυνατότητές της. Η παραγωγή έγινε από ένα ξεχωριστό αμπελοτόπι στην περιοχή του Πύργου από αμπέλια αιωνόβια. Η επικεφαλής οινολόγος Στέλλα Παπαδημητρίου, η βοηθός της οινολόγος Μαριέττα Σαμαρά, αλλά και η Στέλλα Χατζηδάκη, έχουν ακολουθήσει πιστά τη μέθοδο οινοποίησης του Χαρίδημου Χατζηδάκη για το συγκεκριμένο κρασί.

Το νέο κρασί, από τη σοδειά του 2019, πρόκειται να εμφιαλωθεί φέτος την άνοιξη σε πολύ περιορισμένη ποσότητα, μόνο σε 2.500 αριθμημένες φιάλες, με πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας από τη ΔΗΩ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη