Το βράδυ της Τετάρτης 16 Αυγούστου οι εκδηλώσεις του φετινού Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη συνεχίζονται με το Αθηναϊκό Κουιντέτο Μαντολίνων Δ. Δούνης στον Καθολικό ναό Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή, στα Φηρά. H φωνή της Ιωάννας Φόρτη θα δέσει με τον γλυκό ήχο των νυκτών εγχόρδων σε τραγούδια που θα κάνουν το μουσικό αυτό ταξίδι να μοιάζει μοναδικό.

Μπορεί ένας περίπατος να γίνει γύρος του κόσμου; Ναι, όταν όχημα είναι η μουσική. Κι αν η φωνή συνοδεύεται από όργανα που ξεπερνούν τα γεωγραφικά σύνορα και τα μουσικά ιδιώματα, οι αποστάσεις εκμηδενίζονται.

Το μαντολίνο και η κιθάρα είναι δυο τέτοια όργανα, τα οποία κατάφεραν να υπερβούν την καταγωγή τους και να χαρίσουν τον ήχο τους σχεδόν σε κάθε μορφή μουσικής, από το μπαρόκ μέχρι τη σύγχρονη γραφή, από το παραδοσιακό τραγούδι μέχρι την τζαζ, από την Ανατολή έως τη Δύση. Στην περίπτωση του Αθηναϊκού Κουιντέτου Δ. Δούνης, το αρχετυπικό δίδυμο μαντολίνο-κιθάρα εμπλουτίζεται με ένα επιπλέον μαντολίνο, μια μαντόλα κι ένα μαντολοντσέλο, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο το ρεπερτόριο.

Συντελεστές:
Γιώργος Γουμενάκης (μαντολίνο)
Μιχάλης Σιδηρόπουλος (μαντολίνο)
Γιάννης Γουμενάκης (μαντόλα)
Γιώργος Θεοδωρόπουλος (μαντολοντσέλο)
Βασιλική Λεοντάρη (κιθάρα)
Ιωάννα Φόρτη (φωνή)

Ώρα έναρξης: 21:00 | Καθολικός ναός Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή, Φηρά | Είσοδος ελεύθερη

Print Friendly, PDF & Email