Το bel canto της Μεσογείου έρχεται στο SAF, τη Δευτέρα από την ορχήστρα ΑΤΤΙΚΑ

Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ θα εμφανιστεί τη Δευτέρα 21 Αυγούστου στη σκηνή του Εργοστασίου Τεχνών Σαντορίνης, στη Βλυχάδα, για να παρουσιάσει μερικά σπάνια διαμάντια από τον μουσικό πολιτισμό της λεκάνης της Μεσογείου.

Από την ιταλική καντσονέτα, στην ισπανική χαμπανέρα και από το γαλλικό βαλς στο λόγιο σμυρνέικο και την ελληνική οπερέτα, το bel canto της Μεσογείου δημιουργεί έναν πολύχρωμο καμβά με σερενάτες, πόλκες, μαζούρκες, βαλς, χαμπανέρες και τάνγκο, με τις υπέροχες φωνές δύο σπουδαίων λυρικών τραγουδιστών, της Κατερίνας Ρούσσου (μέτζο σοπράνο) και του Γιάννη Χριστόπουλου (τενόρου).

Με ρεπερτόριο στα πρότυπα ξένων μεγάλων ορχηστρών του είδους, η ΑΤΤΙΚΑ έχει καθιερωθεί και πραγματεύεται μουσική πέντε αιώνων. Έχει εμφανιστεί σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, το Ελληνικό Σχολείο της Ίμβρου, το Διεθνές Φεστιβάλ Σαράγεβο, το Φεστιβάλ Μαντολινάτας Κεφαλονιάς.

Συντελεστές: Άρης Δημητριάδης (Α’ μαντολίνο), Γιάννης Αρβανιτάκης και Χρήστος Μπρέγιαννης (Β’ μαντολίνα), Αντώνης Αθανασόπουλος (μαντόλα), Δημήτρης Κουφογιώργος (κιθάρα), Δήμος Βουγιούκας (ακορντεόν), Παναγιώτης Μάρκος (πιάνο), Κατερίνα Ρούσσου (μέτζο σοπράνο), Γιάννης Χριστόπουλος (τενόρος).

Ώρα έναρξης: 21:30 | Είσοδος: 15 ευρώ και 12 ευρώ (μειωμένο)
Μειωμένο εισιτήριο ισχύει σε περίπτωση προπώλησης (μέχρι την προηγούμενη ημέρα της παράστασης), καθώς και για φοιτητές, πολύτεκνους, ανέργους, άνω των 65 ετών, ΑΜΕΑ, παιδιά 7-12 ετών (κάτω από 7 ετών δωρεάν), ξεναγούς/εκπαιδευτικούς (συνοδευόμενους από γκρουπ τουλάχιστον 5 ατόμων).

Σημεία Προπώλησης:
Εμπορικό Κέντρο Φάμπρικα στα Φηρά: Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-14:00
Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας στη Βλυχάδα: καθημερινά 10:00-20:00

Print Friendly, PDF & Email