Το Μπουλούκι παρουσιάζει στο Ναυτικό Μουσείο Θήρας τη δράση της Θηρασιάς

H ομάδα “Μπουλούκι” παρουσιάζει την Παρασκευή 1/10, ώρα 19:00, στο Ναυτικό Μουσείο Θήρας, στην Οία, τη δράση “Κάτω από το Τοπίο: Θηρασιά 2021-2022”, ένα πολύπλευρο εγχείρημα αφιερωμένο στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το συμμετοχικό έργο που πραγματοποιήθηκε κατά την περίοδο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου στη Θηρασιά, στο πλαίσιο του οποίου:

  • Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση τμήματος του κεντρικού ξερολιθικού καλντεριμιού του παραδοσιακού υπόσκαφου οικισμού της Αγριλιάς καθώς και η επισκευή με θηραϊκά κονιάματα δύο υπόγειων στερνών συλλογής ομβρίων υδάτων.
  • Οι παραπάνω εργασίες υλοποιήθηκαν μέσω επαγγελματικής μαθητείας νέων τεχνιτών.
  • Έλαβε χώρα βιωματικό εργαστήριο για την εκπαίδευση πάνω στις παραδοσιακές τεχνικές και την τοπική αρχιτεκτονική με τη συμμετοχή φοιτητών και επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • Πραγματοποιήθηκε καλλιτεχνικό εργαστήριο με φοιτητές και διδάσκοντες της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, στο οποίο κατασκευάστηκαν γλυπτικές συνθέσεις από θηραϊκή γη και ασβέστη και αφετηρία τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης.

Θα συζητηθούν επίσης οι προοπτικές και τα επόμενα στάδια του εγχειρήματος.

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με ένα μουσικό ταξίδι στην παράδοση με τους “Φαρισαίους”, Αντώνη Πρέκα στο βιολί και Κυριάκο Πρέκα στην κιθάρα, το λαούτο και το τραγούδι, μαζί με τη Γιάννα Μαυρομμάτη επίσης στο τραγούδι.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη