Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Θήρας σε δημόσια διαβούλευση

Ο Δήμος Θήρας προχωρεί στην εκπόνηση του Επιχειρησιακού του Προγράμματος, που έχει σκοπό την προώθηση της Δημοτικής και της εσωτερικής ανάπτυξης του Δήμου, σε εναρμόνιση με τις κατευθύνσεις αναπτυξιακού σχεδιασμού σε τοπικό και εθνικό επίπεδο και τις νέες αρμοδιότητες που ορίζει το Πρόγραμμα Καλλικράτης*.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα αποτελείται από τις εξής ενότητες:
Ενότητα 1: Στρατηγικός Σχεδιασμός
Ενότητα 2: Επιχειρησιακός Σχεδιασμός, Οικονομικός Προγραμματισμός και Δείκτες Παρακολούθησης και Αξιολόγησης.

Ο Δήμος Θήρας, σε συνέχεια της επικείμενης έγκρισης του ήδη ολοκληρωμένου Στρατηγικού Σχεδιασμού (Ενότητα 1) για την επόμενη διετία από το Δημοτικό Συμβούλιο, καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, τους ιδιώτες κ.α. να καταθέσουν τις απόψεις τους επ’ αυτού.

Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός του Δήμου, εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή με την υπ’ αριθ. 3/30.11.2012 απόφασή της και θα τεθεί προς έγκριση την 07.12.2012 από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ όπως διατυπώνεται στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου Στρατηγικού Σχεδιασμού έχει ως εξής:
“Ενίσχυση του ιδιαίτερου φυσικού, πολιτιστικού και ανθρώπινου κεφαλαίου της περιοχής καθώς και της υποδομής του Δήμου με σκοπό τη διαρκή βελτίωση της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης των κατοίκων του. Ποιότητα στο τουριστικό και πολιτιστικό προϊόν σε συνθήκες αειφορίας.”

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τις απόψεις και προτάσεις τους, έως τις 15.12.2012, με το παρακάτω επισυναπτόμενο  «Έντυπο Διαβούλευσης Στρατηγικού Σχεδιασμού», το οποίο μπορεί:
• να αποσταλεί σε ηλεκτρονική μορφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση theodora.giannousi@1353.syzefxis.gov.gr,
• να εκτυπωθεί και να παραδοθεί ιδιοχείρως στην κα Γιαννούση Θεοδώρα (Γραφείο Προγραμματισμού και Ανάπτυξης – Κτίριο Τεχνικής Υπηρεσίας, 1ος όροφος).

*Με τα άρθρα 203-207 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006), θεσπίστηκε για πρώτη φορά, η υποχρέωση κατάρτισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων από τους πρωτοβάθμιους Ο.Τ.Α. Με το άρθρο 266 Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) επιβεβαιώνεται η υποχρέωση κατάρτισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων από τους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού.

Επισυνάπτονται τα σχετικά έντυπα:

ΙΕΡΑΡΧΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ Δ.Θήρας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

Έργα που έχουν προταθεί

ΕΠ08 Στρατηγικός Σχεδιασμός

ΕΝΤΥΠΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ – Δ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη