Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας στη Γένοβα

Στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) και την Έκθεση Καινοτομίας “Innovation Expo” που πραγματοποιήθηκαν στη Γένοβα από τις 11 ως τις 14 Μαρτίου 2024 συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννης Ρούσσος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Γένοβα ο κος Ρούσσος πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με την εκπρόσωπο του Προέδρου της CLIA Global (και ανώτερο στέλεχος του Royal Caribbean Group) Ms. Yvonne Teske, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της CLIA για Λιμάνια και Προορισμούς (και ανώτερο στέλεχος της MSC Cruises) Ms. Elisabetta de Nardo, τη Γενική Διευθύντρια της CLIA Europe Ms. Marie-Caroline Laurent, τον Αντιπρόεδρο της CLIA, αρμόδιο για Λιμάνια, Προορισμούς & Φορολόγηση Νίκο Μερτζανίδη, και την Χωρική Διευθύντρια της CLIA Ανατολικής Μεσογείου Μαρία Δεληγιάννη, ενώ συναντήθηκε και με τον πρώην πρόεδρο της CLIA Global και νυν εκτελεστικό πρόεδρο της CLIA EUROPE Mr. Pierfrancesco Vago. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με την πολύτιμη υποστήριξη του ειδικού συνεργάτη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, εμπειρογνώμονα και σύμβουλου ανάπτυξης διεθνούς κρουαζιέρας Χρήστου Νικολαΐδη.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες, ενώ χάρη στη μακρόχρονη καλή συνεργασία των δύο φορέων η CLIA ζήτησε τη συμβολή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ως θεσμικού φορέα, για τον καλύτερο προγραμματισμό και το μέλλον της κρουαζιέρας στα νησιά των Κυκλάδων.

Επιπλέον, τα στελέχη της CLIA έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το έργο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στον τομέα της γαστρονομίας μέσω του δικτύου Aegean Cuisine και συζητήθηκε η προοπτική ένταξης του δικτύου στην κρουαζιέρα.

Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων τόνισε την ανάγκη η ποιοτική κρουαζιέρα να αναπτυχθεί σε όλες τις Κυκλάδες με όρους βιωσιμότητας και με σεβασμό στο περιβάλλον, ενώ ανανεώθηκε το ραντεβού με τα στελέχη της CLIA για το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη