Το επίσημο όνομα του νέου κοροναϊού

Ο νέος κοροναϊός που έχει σκοτώσει περισσότερους από 1.000 ανθρώπους στην Κίνα θα ονομάζεται επισήμως “Covid-19”, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, κατά την καθημερινή πλέον ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη.

Όπως εξήγησε, το “co” αντιστοιχεί στο “corona” (κορόνα), το “vi” στο “virus” (ιός) και το “d” στο “disease” (ασθένεια). Ο αριθμός 19 αναφέρεται στο έτος κατά το οποίο πρωτοεμφανίστηκε (2019). Η ονομασία αυτή επιλέχθηκε ώστε να είναι “εύκολη στην προφορά” και ταυτόχρονα να μην στιγματίζει μια συγκεκριμένη χώρα ή έναν λαό, υπογράμμισε.

Ο Τέντρος δήλωσε ότι το πρώτο εμβόλιο για την καταπολέμηση του Covid-19 ενδέχεται να είναι έτοιμο σε 18 μήνες, καλώντας όλες τις χώρες να συστρατευθούν για να αποφευχθεί η εμφάνιση περισσότερων κρουσμάτων.

Εκτίμησε δε ότι “υπάρχει μια ρεαλιστική πιθανότητα να σταματήσουμε την εξάπλωση του νέου ιού”. “Ζητούμε από τις χώρες να είναι όσο πιο επιθετικές γίνεται, ακολουθούμε μια στρατηγική περιορισμού”, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

[adning id="140783"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη